Vi følger Nokia World

(London): Forventningene til årets Nokia World i London er store. Nokia må komme opp med produkter og strategier som kan demme opp for tapet av markedsandeler til Android og iPhone. I London er 3000 mennesker samlet for å følge arrangementet. Så stor er pågangen, at åpningen av arrangementet allerede er utsatt i 15 minutter.

Niklas Savander, sjef for Nokias business-divisjon åpner Nokia World med å takke avtroppende toppsjef, Olli Pekka Kallasvuo for innsatsen i Nokia gjennom 30 år. Samtidig bringer han en hilsen fra den nye toppsjefen, Stephen Elop, som ikke har anledning til å følge Nokia World. Elop overtar som toppsjef i Nokia neste uke.

- Vi selger 260 000 smartmobiler fra Nokia hver dag. Det er mer enn alle de andre produsentene til sammen.Og i dag skifter vi gir i kampen for å møte konkurransen fra de nye aktørene. Symbian er bygget om for å bli raskere og bedre, samtidig som det nye operativsystemet skal bli raskere å utvikle applikasjoner til, sier Savander. - Og: våre telefoner virker like godt, uansett hvordan du holder dem, sier Savander, og gir med det et stikk til Apple, som har slitt med antenneproblemer på iPhone.

Større enn Google Maps
- Nokia skal satse hardt på kart. Nokia er større på kart og navigasjon enn Google Maps. Vi har mer innhold, Ovi Maps kan brukes uten nettverksforbindelse. Vi gir full navigasjon for både fotgjengere og bilister. Neste generasjon Ovi Maps skal analysere din plassering, dine gjøremål og dine venner, og tilby helt nye typer tjenester.

Det blir ingen MeeGo-lanseringer på Nika World 2010, det kommer senere i år. Dagens lansering handler om tre ord - Nokia is back, avslutter Savander.

Anssi Vanjoki går på scenen for å presentere de nye Symbian-modellene. Vanjoki har sagt opp sin stilling, men snakker like energisk som før om Nokias fremtid.

Nokia N8
Det første produktet som bilr tatt frem er N8, som vi kjenner fra før. - Vårt mest interessante produkt noen sinne, hevder Vanjoki. Så går han gjennom noen av funksjonene, og starter med kameraet. Så fortsetter han med å vise underholdningsfunksjonene, og hevder dette er den mobilen som kan gi den beste film- og musikkopplevelsen.Fortsetter med modellene C6 og C7, to enklere Symbian^3-modeller med fokus på sosiale nettverk. Snakker også om en ny type skjerm med bedre sort-nivå.

Nokia annonserer konkurranse. Den beste Facebookeren blant Nokias Facebook-fans vinner C6 til seg selv og 20 venner.

Kommunikatoren tilbake
Kommunikatoren er tilbake i form av E7, med tastatur og 4-tommer skjerm. Ligner på N8, men har qwerty-tastatur. Den er også noe større enn N8.

Det blir ikke flere produktlanseringer på Nokia World i dag. Vi kommer tilbake med mer så snart vi får alle detaljene rundt de nye mobiltelefonene.

Takker for seg
Vanjoki takker for seg i Nokia, og får voldsom applaus i det han forlater scenen.

Applikasjoner
Nokia World fortsetter nå med en sesjon om applikasjonsutvikling. Nokias leder for utikling, Purnima Kochikar, annonserer at utviklere vil få tilgang til et nytt SDK for utvikling av Java-applikasjoner til S40-mobiler.

Nokia får ny og bedre nettleser med støtte for Web Kit. Flere nyheter for utviklere skal kungøres i morgen.

Nå åpner Nokia for at de fremmøtte skal få ta og føle på de nye produktene i en egen demo-sone. Vi trekker over dit, og kommer tilbake med våre inntrykk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen