Bill Donnelly i Sapphire lot oss prøve noen runder i Dirt 3 på det nye skjermkortet.

Vi fikk prøve Radeon HD 6990

Hardware/Hannover: Vi må innrømme at vi ble en smule overrasket da det første vi fant da vi trasket inn døren her på CeBIT var det kommende Radeon HD 6990-kortet til AMD. Siden den gangen har vi klart å finne flere, og vi har i denne artikkelen samlet bildene fra både produsentene og AMD selv. Klikk på alle bilder for å se de i full størrelse.

Det første stedet vi igjen fant kortet var når vi tok turen innom Sapphire. På bakrommet stod det en ensom maskin koblet opp mot tre skjermer, og jaggu var det ikke et Radeon HD 6990 som drev det hele.

Bill Donnelly i Sapphire hadde ikke noe problem med å la oss kjøre noen runder i Dirt 3. Med middels høye innstillinger og et bilde spredd utover tre skjermer som hver kjørte på 1680 x 1050 piksler må vi si at det hele gikk meget glatt, uten at vi vil gjøre noen større vurdering enn det.

Strategisk nok var det ikke direkte mulig å måle antallet FPS, samtidig som maskinens øvrige spesifikasjoner var ukjent. Det som uansett er klart er at du bør ha en kvass prosessor for å dra nytte av et slikt skjermkort.

XFX kunne også, noe mer åpenlyst, vise frem et lignende oppsett der skjermkortet drev tre skjermer satt opp i Eyefinity. Her fikk vi også prøve en raskt runde i Dirt 3, uten at vi fikke et annet inntrykk enn tidligere av dette. Kortene kjører ganske enkelt så glatt man kan forvente, og trolig noe bedre enn akkurat det vi fikk se.

MSI kunne også vise frem deres oppsett med et HD 6990-kort på innsiden. Her var det riktig nok bare en liten demo som surret og gikk på skjermen, og ikke et dedikert spill over flere skjermer.

De tre produsentene vi hittil har omtalt kommer i tillegg til Gigabyte-kortet vi allerede har omtalt i en egen artikkel. Mye informasjon er fortsatt ikke bekreftet, selv om flere spesifikasjonslister allerede ligger ute på nett. Det er iallefall tydelig at kortene vi i dag har sett ofte er rene referansekort med forskjellige klistremerker, noe som trolig vil være det som preger markedet den første perioden etter at kortet blir lansert.

I tillegg til dette har AMD også offentliggjort tre egne produktbilder:

Når kortet lanseres kan vi dessverre ikke si stort om. Om vi har et testeksemplar på vei inn til test kan vi heller ikke fortelle, men at dette blir et spennende produkt å få i hendene en eller annen gang er helt klart.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen