Vi får mer spam

Alternativ tekst mangler

En fersk rapport fra selskapet IronPort viser at antall meldinger som kan karakteriseres som uønsket (spam) økte med 35 prosent fra forrige måned.

Antall spam-meldinger ble av IronPort registrert til 85 milliarder hver dag i november. Til sammenligning var tallet 31 milliarder i oktober i fjor, altså en økning på 54 milliarder - eller 174 prosent.

Økningen mellom oktober og november 2006 er den største som selskapet noen sinne har registrert.

De fleste spam-meldinger kommer fra i utgangspunktet uskyldige PC-er, som er blitt infisert av en trojansk hest, og som dermed sender ut spam i store mengder. Det skjer uten at brukeren er klar over det.

En annen viktig faktor i økningen er at flere og flere spam-meldinger nå er bildebaserte. Bilder benyttes i stedenfor tekst i meldingen, og på den måten prøver man å unngå spamfiltre.

Det er spesielt i forbindelse med høytider som julen at problemet øker. Mange brukere lar seg lure til å åpne spennende og tilsynelatende hyggelige meldinger.

Unngå spam

Selskapet IronPort presenterer ti enkle forholdsregler som kan redusere omfanget av spam. Les også vår sikkerhetsguide, som blant annet beskriver spam-problematikken og gir deg tips om hvordan du kan redusere omfanget.

(Kilder: The Inquirer, IronPort)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen