Vi får mer spam

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

En fersk rapport fra selskapet IronPort viser at antall meldinger som kan karakteriseres som uønsket (spam) økte med 35 prosent fra forrige måned.

Antall spam-meldinger ble av IronPort registrert til 85 milliarder hver dag i november. Til sammenligning var tallet 31 milliarder i oktober i fjor, altså en økning på 54 milliarder - eller 174 prosent.

Økningen mellom oktober og november 2006 er den største som selskapet noen sinne har registrert.

De fleste spam-meldinger kommer fra i utgangspunktet uskyldige PC-er, som er blitt infisert av en trojansk hest, og som dermed sender ut spam i store mengder. Det skjer uten at brukeren er klar over det.

En annen viktig faktor i økningen er at flere og flere spam-meldinger nå er bildebaserte. Bilder benyttes i stedenfor tekst i meldingen, og på den måten prøver man å unngå spamfiltre.

Det er spesielt i forbindelse med høytider som julen at problemet øker. Mange brukere lar seg lure til å åpne spennende og tilsynelatende hyggelige meldinger.

Unngå spam

Selskapet IronPort presenterer ti enkle forholdsregler som kan redusere omfanget av spam. Les også vår sikkerhetsguide, som blant annet beskriver spam-problematikken og gir deg tips om hvordan du kan redusere omfanget.

(Kilder: The Inquirer, IronPort)

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen