Vi er lei av avanserte funksjoner

I dag er det mye du kan gjøre med mobiltelefonen din. Du kan høre på musikk, surfe på internett, høre på radio og laste ned og spille spill, for å nevne noe.

Men nå viser en undersøkelse at stadig færre bruker disse funksjonene på mobilen sin. I følge en undersøkelse gjort av Continental Research, er det bare det å sende bilder fra mobilen og å laste ned spill som er mer populært enn i fjor.

For eksempel har andelen av mobilbrukere som bruker telefonen til å surfe på nett sunket fra 14 til 12 prosent det siste året. Å høre på radio med mobilen er også blitt mindre interessant. Fra i fjor til i år er andelen mobilbrukere som gjorde dette sunket fra 11 til 9 prosent.

Å laste ned ringetoner til mobilen er det også få som gjør lenger. Mens andelen lå på 19 prosent i 2005, er det nå bare 10 prosent som gjør dette.

Forfatter av forskningsrapporten, James Myring, mener at alt har sin forklaring.

- Banker på låste dører

- Mens tekniske problemer kan være noe av årsaken, skyldes mye av problemet at folk rett og slett ikke er interesserte. Operatørene banker i mange tilfeller på låste dører når de prøver å tilby slike tjenester til kundene sine, sier han i rapporten.

Undersøkelsen ba også deltakerne svare på om de var enig i at de gjerne ville hatt en enklere telefon som var billig og enkel i bruk. 68 prosent av de spurte svarte ja på dette.

Bare 25 prosent av de spurte var enige i at de ville betale mer for få få en telefon som hadde det siste innen mobilteknologi. Det var også bare en fjerdedel som ville betalt med for å få en telefon som så ekstra stilig ut.

(Kilder: Cellular-News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen