Vi elsker MMS

En nylig undersøkelse foretatt av MMI, på forespørsel fra Nokia, viser at det norske folk sitter med størst kjennskap til MMS i hele Skandinavia. Hele 63 prosent av befolkningen vet nå hva multimediemeldinger er, mot henholdsvis 39 og 41 prosent av de spurte i Sverige og Danmark.

I følge tallene fra undersøkelsen vil rundt halvparten av Norges innbyggere mellom 15 og 22 år ha telefon med MMS i løpet av det neste året, noe som viser at salget ikke vil flate ut med det første. Noe av det som kan legges til grunn for trenden er kameratelefonene, som har blitt vel i mottatt av folkemassene. De forskjellige operatørene kan også ta en stor del av æren for at MMS har blitt så populært, siden de ikke har tatt betalt for tjenesten det siste halvåret.

Det er i sosiale sammenhenger, på feriereiser og på fest at de fleste ønsker å ta og sende bilder og videoklipp med mobiltelefonen. Dette er typiske situasjoner der det ville vært upraktisk å drasse rundt på et vanlig kamera. Mobiltelefonen er jo tross alt noe de fleste har med seg overalt uansett.

Det er tydeligvis ungdommen som er de mest ivrige MMS-brukerene. Hele 74 prosent av de spurte mellom 15-22 år oppgir at de ønsker å ta
bilder med mobiltelefonen og sende videre til andre. Interessen for video
er nesten like sterk - 7 av 10 i denne aldersgruppen oppgir at de ønsker å
spille inn levende bilder med mobiltelefonen.

Det er lenge siden en mobiltelefon var et verktøy man ringte med, og ikke noe annet. I dag er mobiltelefonen for mange nærmest et underholdningsmoment i hverdagen, framfor å være et verktøy. Vi tør påstå at det for få år siden neppe var noen som kunne spådd at nordmenn skulle toppe statistikken for bruk av mobiltelefoner med innebygget kamera og bildemeldinger.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen