Guide

Vi bygger Media Center-PC - del 1


År 2006 er året da PC-en for alvor vil gjøre sitt inntog i stuen. Dette takket være Microsofts Windows XP Media Center Edition (heretter WXPMCE). WXPMCE er rett og slett Windows XP med et Media Center-tillegg.

Mange har spådd at PC-en og TV-en snart vil smelte sammen, og bli til et kraftfullt medium. Betegnelsen "multimedia-PC" ble brukt på PC-er solgt på midten av nittitallet, men vi vil hevde at de ordentlige multimedia-PC-ene først nå gjør sitt inntog på PC-markedet, i form av Media Center-PC-er.

PC-en hører ikke bare til på et gammelt nedslitt kontor, eller på et møkkete gutterom. Nå skal endelig PC-en true stuens enehersker; TV-en. Disse to produktene er sterke på hver sin side, og sammen vil de revolusjonere måten vi kommer til å se TV på i fremtiden. Dette er starten på en ny TV-æra.

Nå har det jo vært mulig å koble PC-en til TV-en i stuen lenge, men mangelen på enkel og bra programvare, samt TV-er med et høyoppløselig bilde, har utelukket denne muligheten for de fleste.

Det har eksistert programvare for slikt bruk lenge, men den har enten vært for dårlig, eller kanskje litt for vanskelig å konfigurere for den vanlige mannen i gata. Ved hjelp av WXPMCE så er dette blitt gjort på en enkel, men kraftfull måte.

Vi skal over to deler ta for oss utvelgelsen det å gå til innkjøp av en media-PC, monterer delene og installere nødvendig programvare. Del 1 tar for seg selve utvelgelsen av komponenter, mens del 2 tar vi seg monteringen og konfigurasjonen av systemet.

Takk til Datakjeden som gjorde denne artikkelen mulig.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen