Test

Vi bygger HTPC - del 2


Gjør klart for bygging!

I del 1 av denne artikkelserien så vi på ulike begreper omkring HTPC og tok for oss hva en HTPC er. Nå går vi mer konkret til verks og ser på mulige oppsett.

Nærmere bestemt skal vi nå sette opp tre ulike HTPC-er. Vi vil forklare alle de valg vi har gjort, slik at når du har noe å gå etter, når du selv skal bygge en slik boks. Alle tre oppsettene vil ha samme grunnstruktur og til dels være identiske på mange områder.

Våre krav til en god HTPC er følgende:

  • Den skal tilby god ytelse
  • Den skal være støyfri
  • Den skal ha et pent ytre design
  • Den skal ha god lagringsplass

Erfarne PC-byggere vil nå sikkert smile lurt, da høy ytelse og lav støy ofte henger dårlig sammen. Vi skal i alle tilfelle presentere et system som i stor grad oppfyller disse kravene, og da snakker vi ikke bare på papiret, men også i virkeligheten.

Undertegnede har tidligere erfaring med sammenskruing av til dels imponerende komponenter (se "super-PC" del 1, 2 og 3). Derfor har vi i denne omgangen valgt å bygge en HTPC som er i en noenlunde rimelig prisklasse.

Vi har nok en gang samarbeidet med en nettbutikk (takk til Netshop.no) som har bistått med informasjon og hjelp, samt enkelt har latt oss bytte ut deler vi ikke fant var bra nok. Det blir litt enklere å teste ut ulike oppsett når man har tilgang på et stort lager.

På de følgende sidene presenterer vi oppsettet til vår HTPC. Vi vil også se raskt på to ulike alternativer til denne.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen