Test

Vi bygger HTPC - del 1

Både Intel og Microsoft har allerede annonsert at de skal inn i stua til oss forbrukere. Det samme har stadig flere ymtet frempå om. I den anledning er HTPC et sentralt begrep. En HTPC er på mange måter fremtidens PC. Vi skal se nærmere på hvordan du kan få en utrolig god opplevelse i din egen godstol.

Før vi går nærmere innpå HTPC-begrepet, kan vi slå fast at et hjemmekinoanlegg/multimediasenter kan deles inn i tre hovedområder: Kilde, bilde og lyd. Vi kommer hovedsakelig til å dekke "kilde" og "bilde" i denne artikkelen. Lyd er noe de fleste i dagens samfunn har på plass, og i utgangspunktet vårt er at man fortsatt skal kunne bruke det lydutstyret man allerede har. Vi kommer dog så vidt innom lyd i del 3 av artikkelserien.

Bilde er nettopp det du ser. Her kan det dreie seg om bruk av projektor, plasma-TV, LCD-TV eller et mer tradisjonelt billedrørs-TV.

Kilde er der du henter din lyd og bilde fra. Dette kan være alt fra DVD/CD-spiller til din HTPC. Her vektlegger vi byggingen av en HTPC.

Vi deler opp denne artikkelserien slik:

  • Del 1: Hva er en kilde? Hva er HTPC? Hvorfor HTPC? Billige grep du kan gjøre for å skaffe deg en HTPC
  • Del 2: Vi bygger HTPC-en
  • Del 3: Bilde og lyd
  • Del 4: Programvare

Det desidert viktigste er at du som leser blir oppmerksom på er at alle disse delene henger sammen. Skal man virkelig få til en maksimal opplevelse må kilde, bilde og lyd henge sammen, og det er også viktig at man velger riktig programvare.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen