Vi blåser i mobiltyveri

Mobiltelefoner har for mange nærmest blitt en bruk og kast-vare i Norge. Vi blir mer og mer uforsiktige, og ødelegger mobiltelefoner som aldri før.

Og nå bryr vi oss mindre og mindre når telefonene blir stjålet eller mistet også. Det viser tall fra forsikringsselskapet If. I løpet av årets tre første måneder utbetalte If 10 prosent mindre i mobilforsikringer sammenliknet med samme periode i fjor.

I tillegg kan Telenors informasjonssjef, Atle Lessum, fortelle at operatøren mottar stadig flere forespørsler om å sperre abonnementer. Når du mister eller blir frastjålet mobiltelefonen din, kan du få operatøren din til å sperre SIM-kortet ditt slik at uvedkommende ikke kan misbruke SIM-kortet.

- Vi kan ikke se om folk sperret telefonen sin fordi den er stjålet eller mistet. Men det er ingenting som peker på at dette er på vei ned. Vi ser en stabil, lett vekst, forteller Lessum til Computerworld.

Lessum tror at mange rett og slett synes det er for mye bry å anmelde mobiltyveri fremfor å gå i butikken og kjøpe seg en ny.

- Du får nye telefoner for én krone, og en 3G-telefon for under en tusenlapp, hvis du registrerer deg på nytt hos mobilleverandørene. Kanskje vurderer mange at det er rett og slett ikke er noen vits å søke erstatning og det er alt for mye bry, sier Lessum.

(Kilder: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen