Vi vil ha store telefoner
(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Vi vil ha store telefoner

Salget av Android-"phablets" vil nå nye høyder i 2018, ifølge ny rapport.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Salget av store mobiltelefoner når stadig nye høyder, noe blant annet NetComs salgstall fra forrige måned viste. Nå viser en fersk rapport fra Transparency Market Research at stadig flere vil velge store mobiltelefoner – såkalte "phablets" – i tiden fremover mot 2018. 

Det vil bli solgt mer enn 150 millioner Android-baserte phablets – store telefoner – innen 2018. I 2012 ble det solgt 21 millioner enheter av denne typen.

Supermobilene overtar

I rapporten snakker man om både "phablets" og det de kaller "superphones". Markedet for disse produktkategoriene sammenlagt ventes å nå 116,4 milliarder dollar innen 2018, med en vekst på 44,1 prosent i året fra 2012 til 2018. 

I 2018 vil det bli solgt 825 millioner store telefoner og "supermobiler". Nord-Amerika er i dag det største globale markedet både når det gjelder volum og omsetning, men innen 2018 vil Asia gå forbi og bli det største og raskest voksende markedet, tror analytikerne.

Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom, uttalte nylig at han tror vi vil få flere hybrider mellom nettbrett og mobil i tiden fremover.

–  I dag handler det om å få en god surfeopplevelse på mobilen, og da er det mindre viktig at mobilen er litt stor å ringe med, sa Renaas.

Les også: Mange billigmobiler på Elkjøps salgsliste

(Kilde: Transparency Market Research)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen