– Vi vil fortsatt lage Windows-telefoner
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

– Vi vil fortsatt lage Windows-telefoner

Ikke alle hopper av plattformen etter at Windows kjøpte Nokia.

Kinesiske Huawei bekrefter at de vil fortsette å lage produkter som kjører Windows Phone. Nyheten kommer en drøy uke etter at Microsoft annonserte kjøpet av Nokia.

Det var ventet at de andre mobilprodusentene ville gi opp Windows-plattformen når Microsoft gikk inn på maskinvaresiden gjennom kjøpet av Nokia. Dette gjelder imdilertid ikke alle:

– Vi kommer til å fortsette å utvikle enheter som kjører Windows Phone, og vi vil lansere flere produkter. Vi forblir en av Microsofts strategiske partnere, sa Europasjef Richard Ren i Huawei til journalister i Stockholm.

Åpner opp Kina for Windows Phone

Huawei er store på smarttelefoner i Kina, og har også et sterkt nærvær i Europa, både gjennom sine telefoner, men også gjennom sin nettverksdivisjon, som stadig kaprer nye kontrakter på fornying og nybygging av mobilnett.

Selskapets telefoner har gunstige priser og gode spesifikasjoner. I likhet med andre kinesiske produsenter satser Huawei sterkt på å skaffe seg en posisjon i Europa.

Nokia har i dag 80 prosents markedsandel innenfor Windows Phone-plattformen. Årsaken til dette er først og fremst at Nokia er den eneste produsenten som har satset eksklusivt på Windows Phone. For Windows Phone vil Huawei være en verdifull partner, særlig på grunn av deres sterke posisjon i det kinesiske markedet.

Les mer: – Bevis at vi spionerer eller hold kjeft! >>

(Kilde: Windows Phone Central)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen