I dag skal vi se hvordan Cooler Master Eisberg 240L duger til å kjøle ned vårt Asus ROG Poseidon. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Vi vannkjølte råtasskortet med en spinkel prosessorkjøler

Holder en lukket løsning til et skikkelig kraftkort?

Her i redaksjonen er vi stort sett enige om at vannkjøling er en god ting. Det er ikke en like stor risikosport som det en gang var, og det gjør at PC-en lager mindre lyd – samtidig som den som oftest blir betydelig kaldere enn med vanlige vifter.

Med ferdige, lukkede vannkjølingssett er det også blitt enkelt for hvem som helst å sette slikt på prosessoren, men da er det én viktig bit som forblir luftkjølt: Skjermkortet, som blir svært godt og varmt, og har vifter som ofte bråker mye mer enn prosessorens.

Da er det fint at noen ferdigpakker også lar deg koble skjermkort inn i løkka, men blir det godt nok? Det har vi tenkt å finne ut av i dag, ved å vannkjøle skjermkortet med Cooler Master Eisberg 240L Prestige. I utgangspunktet planla vi også å koble til det fullverdige opplegget Larkooler KU3-241, men etter å ha koblet dette inn i vår testbenk for spill viste det seg typisk nok at pumpen har strøket med.

Les kommentarene (4)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen