Test Vi tester ytelsen i Hitman: Absolution

Dette spillet suger all kraft ut av maskinen din

Det nyeste Hitman-spillet kan være en skikkelig prøvelse.

Sist vi så noe til Hitman-karakteren, Agent 47, så virket det lite trolig at vi ville få se en oppfølger. Agent 47 var kaputt, selv om slutten i beste fall kunne tolkes som vi hadde noe mer i vente. Dette var våren 2006 med Hitman: Blood Money.

Skumlemannen Agent 47 er tilbake.
Skumlemannen Agent 47 er tilbake.

Fortsettelsen kom, sent men godt. Hitman: Absolution er nå tilgjengelig i både butikkhyllene og på nett, og mange lurer kanskje på hva slags maskinvare de trenger for å spille dette spillet.

Vi har testet spillet på to maskiner, der hver maskin bruker tre ulike skjermkort i tur og orden. De to maskinene er i forskjellige prisklasser, en rimelig AMD-basert maskin der prosessoren koster rundt 900 kroner og en dyrere Intel-basert maskin der prosessoren koster godt over 2000 kroner. En full oversikt over maskinene kommer på de neste sidene.

– Elsk det eller hat det, Agent 47 har gått gjennom store endringar.

Kollega Øystein Furevik, i Gamer.no har akkurat gjort seg ferdig med sin anmeldelse av spillet, bedømmer det til godt.

– Om dei beste sekvensane i Hitman: Absolution hadde vore gjeldande for heile spelet hadde dette vore eit obligatorisk kjøp. Diverre er det alt for mange ting som trekk ned, skriver Furevik.

– Hitman: Absolution er eit ganske varierte spel som vekslar mellom det kreative og inspirerande, og det intense og nervepirrande. På sitt verste blir ein berre oppgitt, men når alt treff blink kan ein ikkje be om meir.

Hele anmeldelsen av Hitman: Absolution kan du lese på Gamer.no

Slik har vi testet

Slikt skjer når Agent 47 lurer i skyggene.
Slikt skjer når Agent 47 lurer i skyggene.

Vi har gjort et par endringer siden forrige spilltest, nå blir hver maskin kjørt med både AMD- og Nvidia-baserte skjermkort. Grunnen til at vi ikke gjorde dette sist var problemer med spill og drivere, der Intel-maskinen krasjet hver gang vi forsøkte oss med et AMD-skjermkort på innsiden.

I tillegg blir den rimelige AMD-maskinen nå testet med skjermkort opp til rundt 2000 kroner. Intel-maskinen blir testet med skjermkort fra rundt 2000 kroner og opp. I tillegg har vi litt varierende grafikknivåer på de to oppsettene. Den dyrere Intel-maskinen blir satt opp med grafikknivåer på medium, high og ultra. AMD-maskinen blir på sin side satt opp med low, medium og high. Vi mener at dette representerer et typisk bruksmønster bedre enn vårt forrige oppsett. Spillet har også enda lavere setting enn lav, for deg som virkelig sitter på en svak maskin.

Det er også på sin plass å nevne at Hitman: Absolution hører inn under AMDs Gaming Evolved-konsept. Dette innebærer at AMD har hatt en finger med under utviklingen av spillet, og at spillet da naturlig nok vil kjøre litt ekstra godt på AMD-baserte skjermkort.

Bli med over på neste side, så titter vi på bildekvaliteten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen