HTC er en av mange produsenter som satser på smartmobiler med store skjermer. HTC Titan (til høyre) har 4,7-tommers skjerm.
HTC er en av mange produsenter som satser på smartmobiler med store skjermer. HTC Titan (til høyre) har 4,7-tommers skjerm.

Vi synes mobilskjermene er for små

Ny undersøkelse viser at de fleste vil kjøpe mobil med større skjerm neste gang.

Nesten 90 prosent av de spurte i en undersøkelse fra Strategy Analytics oppga at de ønsker seg en smartmobil med større skjerm enn den de har i dag.

– Denne trenden er drevet av forbedrede muligheter for mobil nettsurfing, samt engasjerende video- og spillopplevelser, sier Paul Brown i Strategy Analytics i en pressemelding.

Undersøkelsen er gjort blant smarttelefon-eiere i USA og Storbritannia, og viser at de fleste foretrekker en skjerm på mellom 4,0 og 4,5 tommer. Men forutsetningen er at mobiltelefonen også er så tynn som mulig.

– For at smartelefoneiere skal ta i bruk større enheter, er det viktig at håndsettprodusentene sørger for at mobile enheter ikke er for tunge, og at de er tynne nok til å få plass i vesker og lommer, sier Kevin Nolan i Strategy Analytics.

Kjønnsforskjeller

Det er forskjeller mellom kvinner og menn når det gjelder hva slags mobiltelefoner vi foretrekker. Mens menn gjerne vil ha mobiltelefoner med store skjermer, foretrekker kvinner enheter som er litt mindre enn de menn vil ha.

Eiere av Android-telefoner er også tilbøyelige til å foretrekke litt større enheter enn de som eier iPhone i dag.

Les også testen av storskjerm-mobilen Samsung Galaxy Note: Mobilen som fikk for mye Møllers Tran

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen