Få bildet ditt på forsiden vår
(Bilde: istock)

Få bildet ditt på forsiden vår

Vi relanserer «Dagens bilde».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For en tid tilbake hadde vi en prøveordning som vi kalte "Dagens Bilde", som våre lesere kanskje husker. Den ble raskt ganske så populær, men erfaringene fra prøveperioden tilsa at det gikk mye unødig arbeid i å holde den oppdatert, hovedsaklig på grunn av at vårt publiseringssystem var dårlig tilpasset slik bruk, og egentlig ikke tiltenkt denslags i det hele tatt.

Nå har vi imidlertid fått en ny og bedre løsning på plass, spesielt med dagens bilde i tankene, og dermed kan vi reintrodusere tjenesten i løpet av dagen i dag. Slik vil det hele foregå:

Dagens bilde vil du finne under feeden, til høyre på Akamforsiden.<br>NB! Dette er bare et eksempel.
Dagens bilde vil du finne under feeden, til høyre på Akamforsiden.
NB! Dette er bare et eksempel.
Foto: Akam.no

Dagens bilde
Meningen er at Akam-redaksjonen hver hverdag skal velge ut ett bilde fra bildekritikken og kommentere det, så sant tid og kapasitet strekker til. En lenke til kommentaren og bildet legges så ut som en lenke på fast plass på forsiden, hvor den blir liggende i 24 timer, eller til neste dagens bilde kommer. Denne saken vil ikke flyttes nedover forsiden, som andre saker, men erstattes av neste utvalgte bilde når det foreligger.

Ordningen vil naturlig nok måtte tilpasses en hektisk Akam-hverdag, så vi kan ikke love at bildet vil bli valgt ut hver dag, eller på samme tid hver dag, men vi skal selvsagt gjøre vårt beste. Bildene som plukkes ut vil fortrinnsvis være ferske, men ikke nødvendigvis fra de siste 24 timene.

Månedens bilde
En gang i måneden kommer vi til å trekke frem ett av bildene som i måneden som gikk ble kåret til dagens bilde, og kåre det til månedens bilde i en artikkel. Hvordan dette skal foregå er ennå noe usikkert, men det er mulig det vil bli en fast jury som vil stå for denne kåringen, og det er også mulig vi får til en liten fast premie. Dette vil vi komme tilbake til senere.

Ikke nødvendigvis beste bilde
Merk for øvrig at de utvalgte bildene ikke nødvendigvis vil være de vi synes er de beste. De kan være det, fra tid til annen, men de trenger absolutt ikke være de beste. Vi kan godt trekke frem bilder som på en god måte illustrerer et bestemt interessant problem, har et spesielt interessant innhold eller budskap, gjør noe spesielt bra, eller på annen måte representerer noe vi synes det vil være interessant å kommentere. Det vil selvsagt tas hensyn til dette når vi vurderer disse bildene med tanke på hvilket som skal bli månedens bilde.

Flere leserbilder
En av de beste måtene å lære fotografi på, er å se på bilder andre har tatt, og lese deres egne og andres kommentarer og betraktninger rundt dem. Her er noen forslag til hvor du kan gå for å finne mer av dette her på Akam:

  • Bildekritikk - I bildekritikken kan du legge inn bilder og kommentere andres. Dagens bilde velges herfra.
  • Månedstrådene - Hver måned får sin egen forumtråd hvor du og andre lesere kan legge ut bilder og vise dem frem til resten av forumet.
  • Månedsgjennomgangene - Redaksjonen plukker bilder fra månedstrådene og kommenterer dem i artikkler som du finner samlet her.

Les også: GUIDE: 10 tips for bedre vinterbilder

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen