– Vi prøvekjørte en bensinbil!
Teknofil
(Bilde: Montasje: Shutterstock/Tesla Club Sweden)

– Vi prøvekjørte en bensinbil!

Les en anmeldelse litt utenom det vanlige.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tesla har gjort formidable innhogg i bilmarkedet her hjemme i Norge, men også i Sverige er populariteten til den luksuriøse el-bilen iferd med å øke. El-biler er imidlertid fortsatt langt fra normen, så hver gang en ny lanseres blir den alltid beskrevet som et eksotisk, nytt produkt. 

Derfor bestemte det svenske entusiastnettstedet Tesla Club Sweden seg for å snu rundt på situasjonen, og ta en like naiv tilnærming til en bensinbil. Resultatet ble artikkelen «Provkjörning av bensinbil», eller på godt norsk: Prøvekjøring av bensinbil.

– De håper sikkert at noe skal gå i stykker

Teksten er gjennomgående satirisk, og heller enn å rakke ned på bensinbilene benytter forbundet anledningen til å trekke frem det som faktisk er positivt ved el-biler. Riktig nok gjør de dette ved å påpeke hva bensinbilene ikke kan, men du trenger ikke å være rakettforsker for å skjønne hva dette dreier seg om. For eksempel var ikke de svenske Tesla-forskjemperne særlig fornøyd med motorkonstruksjonen:

– Bensinmotoren består av bokstavelig talt flere hundretalls bevegelige deler som må passe sammen på hundredeler av en millimeter for å fungere. Vi begynner å forstå hvorfor det er verksteder som må selge bilene – de håper sikkert på at noe går i stykker slik at de kan reparere det?

Det er foreløpig ingenting som tyder på at svenske Tesla-eiere vil bytte tilbake til bensinbil med det første...
Det er foreløpig ingenting som tyder på at svenske Tesla-eiere vil bytte tilbake til bensinbil med det første... Foto: Flickr/Maurizio Pesce

Andre ting som får gjennomgå, er blant annet det slitsomme giret, den puslete akselerasjonen, den illeluktende eksosen, den øredøvende støyen fra motoren og mangelen på bagasjeromsplass under panseret (!).

I det store og det hele ble svenskene sjokkert over hvor dårlige disse nymotens bensinbilene fungerte. De har imidlertid sympati med sine stakkars medbilister:

– På veien hjem i el-bilen sin så man plutselig med helt andre øyne på sine stakkars medtrafikanter som fortsatt må holde ut med bensinbilene sine. Men snart er det også deres tur til å oppgradere!

Du kan lese hele innlegget her.

Det er ikke bare Tesla som satset elektrisk:
Porsche, Audi og Mercedes-Benz blir Tesla-konkurrenter »

(Kilde: Teslaclubsweden)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen