Unboxing

Vi pakker opp iPhone 6

... og sammenlikner den med noen viktige konkurrenter.

London/Tek.no: Å stå tretten timer i kø for å få kjøpe en telefon som likevel kommer om noen dager. Galskap hevder noen. Det eneste riktige, ifølge andre. Vår nysgjerrighet er likevel ikke til å stagge, og etter en flytur og en mer enn middels lang kø, er det på tide å finne frem kameraet. Vi skal åpne esken vi har ventet mer enn halvparten av siste døgn på.

Apples siste lansering fant sted i Cupertino, i intet mindre enn samme lokale som Steve Jobs i sin tid lanserte den første Mac-en. Symbolikken lå tungt i luften, lenge før hallelujastemningen virkelig skjøt i taket, da Tim Cook sa «one more thing» fra scenen. Det var første gang siden han overtok sjefsroret, og etter Jobs' død.

Noen klarer ikke å vente: Nordmenn reiste til London for ny iPhone

To toppmodeller

Den ekstra tingen var en ny smartklokke, døpt Apple Watch. Men før det fikk vi se en av de tetteste presentasjonene vi har sett Apple begå. Det er muligens naturlig når et selskap på Apples størrelse i praksis slipper to samtidige toppmodeller.

En kan si at iPhone 6 Plus er toppmodellen av de to nye iPhone-modellene. Den har størst batteri, og den har optisk bildestabilisering i kameraet. Men, den er også betydelig større. Det gjør at den kan virke avskrekkende på dagens iPhone-brukere, samtidig som de som har hoppet fra iOS til Android, på jakt etter de store skjermene, muligens begynner å sikle.

Like telefoner, med ulik appell?

Dette er altså to svært like modeller, som kan ende opp med å appellere til to ganske forskjellige grupper mennesker. Med mindre du er spesielt heldig, kan det imidlertid se ut til å bli en del ventetid for den største modellen. Det var også tilfellet her i London, der butikken slapp opp for den største utgaven bare et par timer inn i åpningstiden.

Valget mellom hvilken modell vi skulle prioritere først til test ble med ett veldig mye enklere. Videoen du ser under er vårt første møte med en butikkfersk iPhone 6. En full test er på vei, og kommer rett over helgen.

Vi rakk å ta iPhone 6 nærmere i øyensyn under lanseringen i Cupertino. Les sniktitten her »

Apple iPhone 6 64GB

Apple iPhone 6 128GB

Apple iPhone 6 16GB

Apple iPhone 6 64GB   Les mer »

Apple iPhone 6 128GB   Les mer »

Apple iPhone 6 16GB   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen