(Bilde: Hardware.no/Oracle)

– Vi må fikse Java

Selskapet bak innrømmer at de må legge om løpet etter alle sikkerhetshullene.

Etter et år fylt med en rekke sikkerhetsproblemer for Java, toppet det seg ved årsskiftet da en rekke myndigheter og eksperter ba deg daktivere programvaren. Gang på gang ble det avslørt alvorlige sikkerhetshull, som ble tettet, før man fant nye, som igjen ble tettet før man fant nye hull, og slik har historien rullet.

Java er installert på 3 milliarder enheter verden over, i alt fra vanlige PC-er til printere og nettverksutstyr. Det er et veldig populært kodespråk, som gjør det enkelt for utviklere å lage funksjoner som fungerer på tvers av et hav med plattformer. Feilene som har blitt avdekket de siste årene har i all hovedsak vært knyttet til den versjonen av Java som kjører i nettlesere, og Oracle, selskapet bak Java, har måtte tåle mye kritikk for sin håndtering av problemene.

Nå lover selskapet bot og bedring. I en telefonkonferanse med lederne av Javas eget lille brukersamfunn, «Java User Group», lover sikkerhetssjefen selv at de skal fikse problemene, og informere bedre.

Har planen klar

Det er nemlig ikke bare det at Java har sikkerhetshull som Oracle blir kritisert for. Hver gang et hull har blitt oppdaget, har de vært veldig forsiktige med å snakke om det – før en løsning har ligget på bordet.

Javas Sikkerhetssjef, Milton Smith, har nå planen for fremtiden klar:

– Planen er for det første å få fikset Java. For det andre må vi kommunisere vår innsats bredt. Vi kan ikke ha den ene, uten den andre. Ingen former for prating eller å glatte over kommer til å gjøre noen glade. Vi må fikse Java, sier han under telefonkonferansen.

Under samtalen skal han også ha poengtert at de ser på en rekke tiltak, for å sørge for at de kommuniserer bedre til både IT-profesjonelle og konsumbrukerne. Samtidig gjorde Smith det klart at Java i nettleseren er det største problemet de nå skal fokusere på.

(Kilde: InfoWorld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen