Vi har testet «presidentens» favorittspill
Teknofil
(Bilde: Skjermdump/Netflix)

Vi har testet «presidentens» favorittspill

Prøv appen som fikk gjesterolle i House of Cards.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Flere selskaper betaler for å gi produktene sine små roller i filmer og TV-serier – såkalt produktplassering. Nå ser det ut til at også apper er i ferd med å bli promotert på samme måte. 

Frank Underwood leker seg med Monument Valley i House of Cards sesong 3.
Frank Underwood leker seg med Monument Valley i House of Cards sesong 3. Foto: Skjermdump/Netflix

Vi skal ikke avsløre noen viktige detaljer fra den nye House of Cards-sesongen, men i en av de første episodene dukker det opp et mobilspill kalt Monument Valley. President Frank Underwood (Kevin Spacey) spiller dette spillet, og får en lys idé etter å ha koblet av med det.

Monument Valley er et litt annerledes løsningsspill, hvor du skal styre en prinsesse Ida fra A til B i slott, templer eller palasser. For at prinsessen skal komme frem, må du dreie, snu og rotere på blant annet broer og trapper underveis.

– De spurte oss

Indie-spillet Monument Valley har ligget nokså høyt på listene i amerikanske App Store, og vant også Apple Game of the Year Award 2014. Vi har imidlertid ikke registrert at dette spillet har klatret så høyt på de norske listene. Etter sesongpremieren på House of Cards ligger det imidlertid plutselig på en 5. plass på Topp betalte apper-listen i norske App Store.

Ifølge utvikler Daniel Gray i Ustwo, er det heller ikke snakk om direkte produktplassering i dette tilfellet. Han hevder at det snarere var manusforfatterne i House of Cards som spurte om de kunne få lov til å inkludere spillet i serien.

– Jeg ville elsket å kunne si at vi har verdens beste markedsstrategi, og at alt var planlagt. Sannheten er derimot at forfatterne sa at de likte spillet, og spurte oss om å få bruke det, sier Gray til Gamespot.com.

Dyrt og kort, men pent og morsomt

Selve spillet er ganske enkelt til å begynne med, men etter hvert må du bruke nøtta litt for å løse oppgavene.

Likevel er det kanskje det visuelle i spillet som er høydepunktet. Den minimalistiske 3D-grafikken er rett og slett lekker. De optiske illusjonene i brettene er også en fryd for øyet. Alt i alt er Monument Valley et morsomt spill, men ikke forvent at du vil spille det i timevis.

Til iPhone og iPad koster spillet 39 kroner, noe som er en relativt høy sum for et kort mobilspill. Android-versjonen koster 28 kroner. Du slipper mas etter «kjøp i app», noe andre spill satser hardt på. Riktignok får du tilbud om å kjøpe flere brett.

Noen vil nok likevel mene at de ikke helt får valuta for pengene, til tross for at det er et godt spill.

Kjøp: iOS (39 kroner) / Android (28 kroner)

Er ikke Monument Valley noe for deg?
Se heller våre beste spill-anbefalinger her »

(Kilde: Netflix, Gamespot.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen