Test

Vi har testet Norges råeste spill-PC

Den er fylt til randen med de heftigste komponentene.

Sjeldent får vi legge fingrene på noe så rått som det vi i dag skal gjøre; en spill-PC ulikt noe annet vi har sett tidligere.

En maskin som koster 60 000 kroner er tross alt ikke hverdagskost. Den huser en av Intels kraftigste prosessorer, hele tre av Nvidias topp-skjermkort, og en solid bank med minne. Skjermkortene er vannkjølt via en massiv radiator, og prosessoren holder en temperatur som gir selv fryseren din frysninger.

Ytelse på topp

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Dette er på ingen måte en maskin du kan plukke opp på et vanlig elektrovarehus, men den er heller ingen utopi. Eksemplaret vi har testet er skrudd sammen av Digital Impuls, og alle bestandelene er lagervare.

Ikke alt kan kjøpes, riktig nok, for det er én ting ved denne maskinen du ikke henter i en butikkhylle. De tre skjermkortene og prosessoren er nemlig overklokket, og sistnevnte kan faktisk kjøre på hele 5,57 GHz om du skulle ønske det.

Kombinasjonen av de kraftige komponentene sørger for at maskinen leverer en ytelse du neppe engang kan drømme om med maskina du sitter med. I flere av testene vi har kjørt, ser vi herlig ytelse, og veldig lave temperaturer.

Lekker design

Det hele er pakket inn i et kabinett som måler hele 70 centimeter fra topp til tå, med en fasekjøler fra LD Cooling på innsiden.

På innsiden finner vi røde detaljer, røde kabler og rød vannkjølingsvæske – det hele er egentlig veldig pent gjennomført.

I bunn sitter det en fasekjøler, som sørger for at prosessoren har en temperatur på så lite som 45 kuledegrader, selv når den blir belastet. Dette er ekstremkjøling på sitt beste – og det er nødvendig for at maskinen skal holde den høye ytelsen den har.

En slik kompressor er imidlertid noe som hverken skaper stuefred eller peiskos. Den lager en god del og veldig markant lyd, som du lett blir litt ør i hodet av å sitte ved siden av over tid. Men, det er rett og slett en ting du må leve med om du er ute etter et beist som dette.

Noe ekstra

Om vi skal være rasjonelle et lite sekund, er en maskin som dette tross alt rimelig overdimensjonert og ubrukelig kraftig for all slags bruk. Som en Bugatti Veyron, verdens raskeste gatebil, er den totalt meningsløs som et middel når det eneste målet er å komme seg fra A til B – som å ta deg gjennom et spill.

Den leverer rett og slett mye mer ytelse enn du trenger i dag. Den eneste store grunnen til å svi av 60 000 kroner på en maskin som dette, er fordi du ønsker noe ekstra.

For en maskin som dette tar deg ikke bare fra A til B, den gir deg noe ekstra underveis. Den ser lekker ut, og du kan med sikkerhet skryte på deg at du har noe av det råeste som er der ute.

Vil du vite mer?
Les hele testen av den drøye spillmaskinen på Hardware.no »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen