– Vi har lyst til å kjøpe Nokia
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim / Montasje)

– Vi har lyst til å kjøpe Nokia

Huawei-sjef kan ha forsnakket seg.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Huawei ville vurdert å kjøpe Nokia for å kunne bli verdens ledende produsent av smartmobiler, ifølge sjefen for Huaweis avdeling for konsumentprodukter. Det er Financial Times som skriver dette.

– Vi vurderer denne typen oppkjøp. Kanskje den kombinasjonen kan innebære noen synergieffekter, men det avhenger av om Nokia vil det eller ikke. Vi er åpne for nye idéer, sa Richard Yu, styreformann i Huaweis avdeling for konsumentprodukter. Uttalsen kom før lanseringen av Huaweis nye toppmodell, Ascend P6, i London.

Ingen konkrete planer

Huawei Ascend P6.
Huawei Ascend P6.Foto: Huawei

Huawei har historisk sett ikke pleid å gjøre større oppkjøp av denne typen, og Financial Times understreker at personer som har tilknytning til Huaweis konsumentavdeling sier at det foreløpig ikke er noen konkrete oppkjøpsplaner. Men kommentaren fra Yu viser tydelig hvor raskt Huawei har kommet seg opp og frem i mobilbransjen, og hvilke ambisjoner de har når det gjelder å utfordre posisjonen til Samsung og Apple, mener avisen.

Huawei har vært mest kjent for å levere billige mobiler med det mange mener kanskje har vært litt kjedelig design, men med lanseringen av Ascend P6 viser selskapet at de mener alvor og ønsker å konkurrere mot Apple og Samsung også når det gjelder design – og delvis også på spesifikasjoner.  Ascend P6 er for øyeblikket markedets tynneste mobiltelefon, og har designelementer som minner en del om iPhone. Samtidig har Huawei valgt å legge seg på et lavere prisnivå enn konkurrentene. 

Aksjekursen i Nokia steg med 11 prosent etter uttalelsene, ifølge Barrons.com. Senere gikk Huawei ut og avviste at de hadde planer om å kjøpe Nokia, og aksjen falt deretter noe og endte opp med en oppgang på 4,6 prosent, skriver Reuters.

Nokia ønsket ikke å kommentere saken overfor Reuters.

Les også Amobils sniktitt på Huawei Ascend P6

(Kilde: Financial TimesReuters)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen