Vi har installert Windows 8
(Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Vi har installert Windows 8

Enkelt å installere, spennende å bruke.

På onsdag ble Windows 8 Consumer Preview sluppet til massene. Nå har vi installert herligheten, og sust gjennom det nye utseendet og de nettbrettvennlige Metro-menyene.

Enkelt og raskt

Selve installeringen er svært enkel, og du kan lese mer om hvor du laster ned de nødvendige filene i vår lanserings-artikkel. Du kan velge mellom en 32-bits og en 64-bits-utgave, som kommer på engelsk, kinesisk, fransk, tysk eller japansk. Norsk språkpakke er fortsatt ikke tilgjengelig, men norsk tastatur er støttet.

Filene du laster ned fra Microsoft er ISO-filer, som du kan brenne til en DVD, eller bruke til å gjøre en bootbar USB-minnepinne. Dette gjør du enkelt ved å følge vår Guide for installering av Windows fra USB.

Uansett hvilken metode du velger går selve installeringen svært raskt. Du bør imidlertid tenke deg nøye om før du installerer Windows 8, da det tross alt kun er en Consumer Preview-utgave, og ikke en polert, endelig versjon av operativsystemet.

Derfor bør du legge det inn på en egen partisjon, en egen harddisk eller en helt egen maskin hvis du har en tilgjengelig. Av samme årsak bør du heller ikke oppgradere fra Windows 7, men heller installere det fra bunnen av. Windows 8 er ganske lettkjørt, og krever ikke mer enn 1 GHz prosessor, 2 GB minne og 40 GB lagringsplass (64-bits-utgaven).

Når du har bestemt deg hvor du skal installere herligheten, er det bare å sette inn enten DVD-en eller minnepennen, restarte maskinen, og boote fra riktig enhet. På mange PC-er kan du gjøre dette ved å ved å trykke på «F12» under oppstarten (før Windows starter), som åpner opp BIOS-en. Denne knappen er imidlertid ikke universal, og andre maskiner krever at du trykker på for eksempel «esc» eller «Delete». Dette kan du lese mer om i BIOS-guiden vår.

Nederst i artikkelen kan du se en bildeserie med kort forklaring om hvordan vi gikk fram under installeringen.

Kommer tilbake med mer

Nå som Windows 8 er installert på maskinen vår, ser vi fram til å prøve ut det nye operativsystemet fra Microsoft, og leke oss i menyene. Foreløpig er det veldig uvant å navigere rundt i Metro-grensesnittet, og overgangen fra de nettbrettvennlige menyene til det klassiske Windows-designet føles fortsatt ikke helt komfortabelt enda. Vi liker imidlertid mange av valgene som har blitt gjort, og i våre øyne ser Windows 8 veldig lekkert ut.

Vi har store planer om å bruke Windows 8 så mye vi kan fremover, og vil komme tilbake med flere nyheter i ukene som kommer. Følg med!

Installering av Windows 8

Her kunne vi velge om vi ville beholde tidligere innstillinger og valg, men vi gikk for en ren installering fra bunnen av, for å slippe ekstra rot.
Velg hvilken partisjon Windows 8 skal installleres på. Som sagt anbefaler vi å gjøre en "clean install".
Denne lisensnøkkelen fungerte bare for Consumer Preview-utgaven av Windows 8.
Selve installeringen gikk svært raskt, og var over på omtrent et kvarter.
I første vindu kan du velge språk for både menyer og inntasting.
Velg mellom ekspress-instillinger eller tilpassede instillinger. Vi gikk selvvfølgelig for sistnevnte.
Hvis du har en Windows Live ID fra før av kan du logge inn med denne her. Hvis ikke kan du opprette en ny, for å få tilgang til ting Microsofts nye applikasjonsbutikk.
I Windows 8 skal programvare kun oppdateres når du vil, slik at du ikke mister viktig data når datamaskinen starter på nytt av seg selv.
Vi valgte å la det meste av Microsofts sikkerhetsinnstillinger til å stå på, for å se hvordan de kan sammenliknes med tidligere utgaver. Er de mindre irriterende denne gangen?
Når du har installert Windows 8 får du opp en rekke valg. Dette bildet er tatt fra en tidligere versjon av Windows 8, og i den endelige versjonen er fargeutvalget mye bedre enn dette.
Endelig ferdig med innstillingene. Gi oss Windows 8!
Og slik ble profilen vår. Litt upersonlig, foreløpig.
Og vips var vi inne på den nye startmenyen til Windows 8.
Drar man musen ut til venstre eller bruker windows tast-tab, får man opp en oversikt over aktive programmer. (Bilde: Hardware.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen