Netflix-sjefen Reed Hastings.
Netflix-sjefen Reed Hastings. (Bilde: Netflix)

– Vi har gjort kinoeierne sinte

Netflix-sjefen snakker ut om den nye filmsatsingen og mye annet i ferskt intervju.

Den populære strømmetjenesten Netflix er stadig på fremmarsj. I sommer kunne vi melde at Netflix for første gang dro inn flere penger på abonnementer enn hovedkonkurrenten HBO, og tidligere denne måneden ble det klart at Netflix kaprer rundt 20 prosent av Telenors bredbåndstrafikk.

En del av strømmetjenestens suksess er bygd på en økt satsing på egenprodusert innhold, for eksempel den prisbelønte serien House of Cards, og for noen dager siden rapporterte vi at Netflix nå også har gått inn i filmindustrien.

I kulissene av alt dette står Netflix-sjefen Reed Hastings. Hastings var nylig på besøk i Europa i anledning åpningen av det nye europeiske hovedkvarteret, og i den forbindelse fikk den britiske avisen The Telegraph et aldri så lite intervju med mannen.

Kinoene er ikke begeistret

I intervjuet snakket Hastings blant annet om den nye filmsatsingen. Han kunne røpe at kinobransjen selv ikke er spesielt begeistret for det nye fremstøtet, og at kinoeiere skal ha truet med boikott av filmer som vises samtidig på Netflix.

– Kinoer er opprørte fordi de innser at dersom alle får et valg kan det være at de faktisk velger å nyte filmen hjemme. Kinoeiere vil muligens nekte å delta i konseptet. Vi er ikke imot kinoer; vi ønsker simpelthen at forbrukere skal ha et valg, sa Hastings.

Sjefen brukte også mye av intervjuet til å skryte av den suksessen Netflix har hatt etter den internasjonale lanseringen av tjenesten, og pekte spesielt på Netflix' popularitet i Storbritannia og i de nordiske landene.

De er imidlertid på ingen måte ferdige med Europa-satsingen, og temmelig nylig ble tjenesten lansert i både Tyskland, Østerrike, Sveits, Frankkrike, Belgia og Luxemburg. På sikt ønsker Hasting imidlertid at tjenesten skal dekke hele verden, inkludert Kina.

Kjemper for nettnøytralitet

Hastings tok også et kraftig oppgjør med nettleverandørenes diskriminering av innholdsleverandører når det gjelder båndbredde, noe selskapet også ved tidligere anledninger har gjort. Netflix-sjefen mener nettnøytralitet er helt essensielt, og ønsker å gjøre det ulovlig å diskriminere innholdsleverandører på nettet.

– Det er stor oppslutning om nettnøytralitet blant folk flest. Det handler om åpenhet og valg. Vi trenger ikke diskriminering; det er massevis av kapasitet. Vi ønsker ikke å betale for nettet, like lite som nettilbyderne ønsker å betale for vårt innhold, sa Hastings.

Hele intervjuet med Netflix-sjefen kan du lese hos The Telegraph.

Nå er ventetiden over for Ubuntu-brukerne:
Operativsystemet har endelig fått skikkelig støtte for Netflix »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen