– Vi har alltid ønsket å lage maskinvare
Teknofil
(Bilde: Google)

– Vi har alltid ønsket å lage maskinvare

Googles Nexus-nettbrett er bare begynnelsen, ifølge sjefen selv.

Google har gått fra å bare være en søkemotor til å bli en nett- og programvaregigant. Den siste tiden har de sakte men sikkert våget seg over på maskinvare-delen av bransjen også, med produkter som Mediaballen Nexus Q og nettbrettet Nexus 7.

På en teknologimesse forrige torsdag fortalte Google-sjefen Eric Schmidt om hvordan Google alltid har ønsket å lage maskinvare, og hvordan de ser for seg framtiden vil forme seg.

Flere og flere Google-dingser

Youtube, Gmail, og Android er bare et par av tjenestene til Google, og blir brukt daglig av millioner av mennesker. Felles for de alle er at de er programmer og tjenester, og blir brukt på maskinvare produsert av en haug med andre produsenter.

Det finnes kun et par unntak, i form av mobiltelefonene i Nexus-serien, hvor Google har samarbeidet med maskinvareprodusenter for å lage sin visjon av den perfekte mobil. Det samme gjorde de nylig for å skape nettbrettet Nexus 7, som ble laget sammen med Asus.

Likevel sier Schmidt at selv nå, med flere fysiske produkter med Google-navnet på, er Google ikke et maskinvareselskap i ordets rette forstand.

Tettere kobling av maskin- og programvare

I talen sin hinter Scmidt til at Google vil være mer forberedt på en mer "hands on"-tilnærming til forbrukerproduktene som kommer i framtiden. For Google har maskinvare blitt en viktig måte å vokse på, spesielt i en tid hvor flere selskaper velger å lage sine egne alternativer til Googles. Apple har for eksempel valgt å bytte ut Google Maps i den kommende versjonen av mobiloperativsystemet iOS, og nettskytjenester som konkurrerer med Google Drive finnes det allerede haugevis av.

Et annet veldig håndfast eksempel på Googles interesse for maskinvare vises også i 2011-oppkjøpet av Motorola, som nå har begynt å bære frukter.

Akkurat hva slags produkter vi kommer til å se fra samarbeidet vil ikke Schmidt si noe om, men han sier at det er flere produkter som er rett rundt hjørnet, klare for lansering.

– Vi har alltid ønsket å være i hardware-bransjen. Larry og Sergey (de to andre Google-gründerne red. anm) har alltid hatt lyst til å lage maskinvare i en eller annen form. Dette var en måte å gjøre det så raskt som mulig, fortalte Schmidt.

Ikke alene

At Google velger å satse mer og mer på maskinvare fremfor programvare alene, kommer kanskje ikke som en overraskelse. Den siste tiden har vi sett flere selskaper velge den samme retningen, som for eksempel Microsoft. Historisk sett har de fokusert på produsere operativsystem og programvare, mens maskinvareprodusenter har laget dingser som benytter seg av Microsofts programvare.

Forrige måned viste de imidlertid fram sine helt egne nettbrett, kalt Surface, hvor både maskinvare og programvare er laget av Microsoft. Microsoft har i tillegg en omfattende infrastruktur på nettet, og håper med Surface å levere en helhetlig opplevelse på tvers av mobil- nettbrett- og PC-plattformene, for å ta rotta på Apple.

Les også:

(Kilde: New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen