Her stirrer «Han» på journalisten som stiller spørsmål.
Teknofil
Her stirrer «Han» på journalisten som stiller spørsmål. (Bilde: Hanson Robitcs)

Vi grøsser når menneskeroboten snakker

Han kan virke skremmende ekte.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har sett noen ganske menneskelignende roboter tidligere, men aldri noe som dette. En ny robot kalt Han, laget av Hanson Robotics, kan både snakke, svare på spørsmål og fortelle deg om hendelser, samtidig som han holder øyekontakt med deg og leser ansiktsuttrykket ditt. 

Skremmende ekte

Ansiktet til Han er laget så virkelighetsnært som mulig. Huden er laget av noe selskapet kaller Frubber - kort for «flesh rubber» - og skal være både mykt og smidig. Øynene har innebygd kamera, slik at roboten kan ha øyekontakt med de han snakker til.

Over 40 motorer i ansiktet skal gjøre at bevegelsene blir mer menneskeaktige, og ved hjelp av kameraene i både øynene og brystkassa skal han kunne etterligne uttrykkene til mennesker rundt han.

Under kan du se en video som forklarer hva som gjør Frubber-materialet så unikt: 

Kan snakke og forstå tale

En robot må imidlertid ikke bare se bra ut, den må også høres bra ut. Hanson Robotics ser i første omgang for seg at robotene deres skal kunne fungere som enkle resepsjonister eller helsemedarbeidere. Det krever at robotene både kan forstå hva som blir sagt til dem, i tillegg til at de kan svare selv.

I videoen under kan du se Han bli snakket til, før et lite pip bekrefter at han har forstått spørsmålet og kan svare. Svarene virker ganske forhåndsprogrammerte, men representanten for Hanson Robotics sier dette er noe de jobber aktivt med: 

Hanson Robitics vil selge sin første menneskelignende robot i løpet av året. Den første modellen blir imidlertid Eva, en kvinnelig variant, mens Han må trolig vente til neste år. Pris er ikke oppgitt, men vi kan tenke oss at dette blir veldig dyrt.

Apropos virkelighetsnære roboter: 
Ser du forskjellen på roboten og skaperen hans? 

(Kilde: Cnet)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen