Vi satte de kraftigste skjermkortene til å skyve rund på 8 337 600 bildepunkter. Det ble ingen lett oppgave for brorparten av dem.
Vi satte de kraftigste skjermkortene til å skyve rund på 8 337 600 bildepunkter. Det ble ingen lett oppgave for brorparten av dem. (Bilde: Varg Aamo, Tek.no)

Vi ga testbenken noen 4K-spill å tygge på...

Det ga oss vondt i øynene og benken tryna et par ganger, men spesielt ett skjermkort leverte også varene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Metro: Last Light er det desidert mest krevende spillet vi plager spilltestriggen vår med. Som i de andre spillene testet vi også her ytelsen med grafikkinnstillingene skrudd til topps, noe som fikk enkelte skjermkort helt ned i knestående.

 

Mens R9 295X2 virkelig har imponert i de to foregående spillene viser det som i første spiltest at det ikke er helt til å stole på. Igjen kollapser nemlig kortet totalt i vår Metro-test, noe som er leit med tanke på hvordan det en stund så ut til å kunne ta hjem den overlegne seieren i vår uhøytidelige 4K-test. 

AMDs kort virker i denne runden å ha mistet piffen, kanskje fordi stjerne på laget også røk ut med skade (eller mer trolig fordi Metro er utviklet i samarbeid med Nvidias ingeniører), og Nvidias GTX-flåte inntar lederposisjonene. Med GTX 900-seriens bildeflyt på omtrent 15 FPS er resultatet likevel ikke noen å skrive hjem til Nvidia om, og enn så lenge må vi nok bare innse at visse spill ikke er praktisk mulige å nyte i den høyeste tilgjengelige oppløsningen. I alle fall ikke uten å trikse med flere skjermkort i SLI- eller CrossFire-oppsett. Se bare på bildeflyten under de hardeste scenene, hvor de blir tvunget ned i seks FPS for samtlige enkeltkjernede kort.

Noen ord til slutt

Om de foregående rundene har lært oss noe om spilling i 4K er det tre punkter som utmerker seg:

  • Du må ha et grafikkort av nyeste generasjon (GTX 900- eller R9 29X-serien)
  • Du må belage deg på å kutte ned på detaljnivået for å holde bildeflyten over 30-tallet
  • Det kan virke som du får den beste 4K-opplevelsen (i forhold til investeringskostnaden) ved å velge AMDs R9 290X

Den eneste måten å spille i 60 FPS i 4K-oppløsning og grafikkdetaljene skrudd i taket er ved å håpe på at AMDs R9 295X2 ikke kollapser under presset og tidvis dårlige drivere, eller å anskaffe et SLI-eller CrossfireX-oppsett. Enkeltkjernede skjermkort er nemlig ikke nok alene for å få i pose og sekk hva gjelder grafikkdetaljer, høy oppløsning og jevn bildeflyt.

Som en avslutningsnote skal det nevnes av det stadig viskes og tiskes om at nye skjermkort fra AMD er i anmarsj, og med mindre Nvidia tenker å la konkurrenten være i fred den kommende tiden kan de neste månedene potensiellt by på svært spennende tider for deg som håper å rettferdiggjøre å kjøpe en av de mange lekre høyoppløste skjermene som etter hvert har kommet på markedet.

Gir AMD eller Microsoft deg den beste spillopplevelsen?
Vi satte AMDs Mantle opp mot Microsofts DirectX »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen