Vi satte de kraftigste skjermkortene til å skyve rund på 8 337 600 bildepunkter. Det ble ingen lett oppgave for brorparten av dem.
Vi satte de kraftigste skjermkortene til å skyve rund på 8 337 600 bildepunkter. Det ble ingen lett oppgave for brorparten av dem. (Bilde: Varg Aamo, Tek.no)

Vi ga testbenken noen 4K-spill å tygge på...

Det ga oss vondt i øynene og benken tryna et par ganger, men spesielt ett skjermkort leverte også varene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Turen har kommet til Battlefield 4, som fortsatt har mange aktive spillere. Vi benytter oss her av den medfølgende innstillingen for ultrahøy kvalitet på grafikken, noe som virkelig får frem gliset hos dem som har maskinvare til å kjøre det helt glatt.

4K-testen vår utføres ved at vi starter oppdrag nummer to i spillets kampanje, hvor vi sitter i en bil som kjører gjennom Shanghais gater, med masser av lys, refleksjoner, modeller og en del partikler i bildet til enhver tid. På samme måte som vi alltid tester spillet med andre ord, så om du besøker testen vår av Nvidias GTX 980 kan du jo selv se hvor stor påvirkning den høye oppløsningen faktisk har for bildeflyten.

Her bestemte AMDs dobbeltkjernede R9 295X2 seg for å gjøre opp for flausen i forrige runde. Kortet leverer det som absolutt må kunne beskrives som en fullverdig og silkemyk spillopplevelse i 4K-oppløsning med alle detaljer skrudd opp til maksimum. 

Det at du med kantutjevning skrudd av nok kan spille i 4K-oppløsning med en slik detaljgrad i omtrent 60 FPS er en bragd som nesten ikke en gang lar seg forsure av kortets svært stive pris. 

Nok en gang lar vi oss også imponere av R9 290X' gode ytelse til en fraksjon av prisen til både sin dobbeltkjernede storebror samt GTX 980. Ved så høy oppløsning fryktet vi en ustabil bildeflyt, men som vi kan se av målingene ligger minimumsregistreringene våre relativt tett inntil gjennomsnittlige verdier for de fleste av kortene – bare med unntak av R9 295X2 som til tross for litt hikke nå og da redder skinnet og vel så det ved hjelp av rå muskelkraft. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen