Vi satte de kraftigste skjermkortene til å skyve rund på 8 337 600 bildepunkter. Det ble ingen lett oppgave for brorparten av dem.
Vi satte de kraftigste skjermkortene til å skyve rund på 8 337 600 bildepunkter. Det ble ingen lett oppgave for brorparten av dem. (Bilde: Varg Aamo, Tek.no)

Vi ga testbenken noen 4K-spill å tygge på...

Det ga oss vondt i øynene og benken tryna et par ganger, men spesielt ett skjermkort leverte også varene.

Det bildeskjønne Batman: Arkham Origins gir skjermkortene i denne lile 4K-runden nok å slite med, til tross for at det snart er et par år gammelt. Kvaliteten er imidlertid skrudd helt til topps. Kantutjevningen er satt til MSAA 8x og alle effekter som støtter DirectX 11 er stilt inn til å bruke dette i det vi kjører i gang det innebygde testverktøyet i 4K-oppløsning.

Enkelte PC-spillere har fullstendig forakt mot alt som rører seg i nærheten av den magiske 30 FPS-grensen, noe vi absolutt ser poenget av. Derfor, når vi ser hva dagens toppkort presterer i Batman: Arkham Origins, er det lett å bli en smule skuffet. Vi skal imidlertid huske på at grafene her er et uttrykk for ytelsen med alle innstillingene skrudd helt til topps, og da er plutselig ikke resultatene til noen av kortene noe å kimse av lenger.

Mens for eksempel Nvidia GTX 970 klarer 29 FPS og gir en i alle fall spillbar opplevelse, skal vi nok ikke mer enn lire litt på kantutjevningen før vi er i nærheten av 40-tallet og det hele blir enda mer interessant. Det er jo en kjennsgjerning at med høyere oppløsninger synker nytteverdien av krevende kantutgjenvning.

Det er verdt å merke seg ytelsen til AMDs Radeon R9 290X. Dette kortet lar deg slippe unna med halv pris i forhold til et GTX 980, men følger hakk i hel på ytelse i høy oppløsning. 

AMDs R9 295X2, med dobble grafikkjerner, var svært lite samarbeidsvillig og krasjet tidlig i hver av Batman-testene våre. 

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen