Asus ROG G752.
Asus ROG G752. (Bilde: Asus)

Vi ga forgjengeren 10 av 10

Nå er Asus klare med ROG G752.

Asus er akkurat ferdige med sin pressekonferanse på IFA-messen i Berlin, hvor de blant annet annonserte et beist av en spillbærbar med vannkjøling.

Men Asus hadde mer å by på:

På tampen av fjoråret erklærte vi vår kjærlighet til Asus' ROG G751 og ba deg stoppe letingen etter din nye spillbærbar. Nå har Asus vist frem den spennende etterfølgeren dens, Asus ROG G752, som vil komme i tre modeller; –VL, –VT, og –VY.

Skal forsvare topplassering

Asus ROG G752.
Asus ROG G752. Foto: Asus

G752 søker å holde fast på alt som fungerte så godt med forgjengeren og sikret den toppscore i vår test – slik som kjøleløsningen, byggkvaliteten og ytelsen – samtidig som designet skal være frisket opp og innmaten oppgradert.

Maskinen skal komme i variantene «Plasma Copper», «Armor Titanium» og «Lava Red». I forhold til forrige generasjon, G751, skal G752 være mer strømlinjeformet og noe slankere.

Alle ROG G752-utgavene vil by på en 17,3-tommer stor IPS-skjerm, men der VL og VT-modellene får Full HD-oppløsning kan VY-utgaven oppgraderes med en oppløsning på hele 3840 x 2160 punkter.

Tastaturet skal ha godt med vandring og er ifølge Asus beregnet på spillere, med muligheten til å registrere flere samtidige tastetrykk. 

Overklokking er lov

Asus ROG G752.
Asus ROG G752. Foto: Asus

Selvsagt er det Intels nye prosessorarkitektur, Skylake, som er selve hjernen i maskinen. Mens samtlige utgaver vil by på en firekjernet Core i7-6700HQ-prosessor er det kun verstingmodellen som lar deg oppgradere til Core i7-6820HK med åpen multiplikator. Sistnevnte prosessors K-benevnelse betyr at den kan overklokkes slik at du kan presse enda mer kraft ut av den når du spiller eller gjør tunge beregninger.

«Hjertet» kan du bestemme selv, men felles er det at du kan velge blant alt fra middels god Nvidia-grafikk i form av GeForce GTX 965M, via respektable GeForce GTX 970M, til grafikk fra øverste hylle med navn GeForce GTX 980M.

Alle G752-modellene vil støtte Nvidias skjermteknologi, G-Sync, som gir deg en jevnere bildeflyt helt uten riving.

Se fullstendige konfigurasjonsvalg for hver av de tre annonserte modellene i tabellen under.  

Vi vet fra tidligere modeller at Asus prioriterer ytelse og nok kjøling foran vekt og liten formfaktor, men vi synes ikke at henholdsvis 4,06 kilogram for VL- og VT, eller 4,36 kilogram for VY-modellen er så galt om kvaliteten ellers er på plass.

Windows 10 vil være forhåndsinstallert på alle ROG G752-modellene, som for øvrig skal dukke opp i tide til julehandelen. Det er likevel ingen automatikk i at en vil ligge under treet av den grunn. Maskinen starter nemlig på 1500 dollar for den rimeligste konfigurasjonen, noe som raskt omregnet til lokal valuta betyr i underkant av 15 000 kroner. 

Ute etter noe enda heftigere? 
Asus lanserte vannkjølt spill-bærbar på IFA »

Har du gått glipp av noen av lanseringene fra IFA-messen i Berlin?
Her samler vi alle nyhetene fortløpende »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen