Det heftige mobilkameraet var omsvermet av en hel haug langt mindre mobile kameraer under dagens lansering.
Det heftige mobilkameraet var omsvermet av en hel haug langt mindre mobile kameraer under dagens lansering. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Vi filmet Nokia Lumia 1020 i aksjon

Et heftig kamera og fjorårets maskinvare, men rask likevel.

(Amobil.no / New York) Etter svært mange, og langvarige, rykter ble Nokias Lumia 1020 bekreftet for noen timer siden. Den ble lansert klokken 11, lokal tid på et arrangement her i New York.

Telefonen fremstår på mange måter som en krysning mellom noe av det aller råeste på kamerafronten, og fjorårets maskinvare. Like fullt er det en rask og god telefon vi har fått se, og premiumfølelsen er absolutt på plass.

Etter alt å dømme vil telefonen bruke ganske lang tid på å komme seg til Norge, noe som er litt synd. Her i USA vil den være på markedet om såvidt over to uker. Prisen er ventet å ligge et sted rundt 5500 kroner.

Se bilder tatt med Nokia Lumia 1020

En kjapp gjennomgang

Vi filmet den hektiske aktiviteten i demo-rommet, og fikk en kjapp gjennomgang av kamerafunksjonaliteten. Til slutt tar vi en rask gjennomgang av noen av funksjonene som ikke er kamerarelaterte.

Innledningsvis i videoen hører du Nokia-toppsjef, Stephen Elop, snakke om fotograferingens historie. Under dagens lansering var det helt åpenbart at Nokia var stolte av sin historie, med bilder av både Nokia N93 og Nokia N95 på veggene – svært kraftige kameramobiler i sine perioder.

Les også: Sniktitt på Nokia Lumia 1020

 

Vi gjør oppmerksom på at Nokia betalte for reise og opphold til New York.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen