Vi fikk se den etterlengtede oppfølgeren fra Sony
(Bilde: Sony)

Vi fikk se den etterlengtede oppfølgeren fra Sony

Sony Alpha A77 Mark 2 ser kanskje ikke nytt ut, men ikke la utsiden lure deg.

Sony-tilhengere har ikke blitt bortskjemt med speilreflekskameraer i entusiastklassen de siste årene. Det tok votter og vinter før Sony SLT-A77 dukket opp, og først nå, nesten tre år senere, ser oppfølgeren Sony SLT-A77 Mark 2 dagens lys.

Så hva er egentlig nytt?

Utenpå er vi like

Ligner forgjengeren på en prikk.
Ligner forgjengeren på en prikk.Foto: Sony

Ved første øyekast er det ikke stort. På utsiden ser A77 Mrk 2 til forveksling lik ut som forgjengeren, og da vi holdt begge kameraene kjentes de identiske ut også. 

De fysiske målene er de samme, dog slanket ned fra 732 gram til 726 gram med minnekort og batteri.

Det betyr også at A77 Mark 2 har fått den samme, tre tommer store vippbare skjermen som A77, så vel som en elektronisk søker med hele 2,3 millioner piksler.

Den observante vil kanskje legge merke til at fokusassistentlampa har forsvunnet, den befinner seg nå på innsiden av blitshuset. GPS-enheten har også måttet vike for innebygget WiFi. Ellers er det vanskelig å se forskjell på de to kameraene.

På innsiden finner vi derimot, kanskje ikke spesielt overraskende, en del nyheter.

Forbedret autofokus

Vippbar skjerm er på ønskelisten til mange.
Vippbar skjerm er på ønskelisten til mange.Foto: Sony

A77 Mark 2 er utstyrt med en nyutviklet APS-C CMOS-bildebrikke på 24,3 megapiksler og en ny Bionz X-bildeprosessor.  ISO-messig strekker bildebrikken seg fra 100 til 25 600, utvidbart ned til ISO 50.

Det er fremdeles fasedetekterende autofokus, som takket være det gjennomsiktige speilet kan få opp dampen til 12 bilder i sekundet, men denne gangen går ikke bufferen full før du når 53 bilder.

De største endringene i forhold til forgjengeren er det likevel autofokusen som står for. Der hvor forgjengeren hadde 19 fokuspunkter, hvorav 11 var av krysstypen, kliner oppfølgeren til med hele 79 stykker, hvor 15 av dem er av krysstypen.

Dette gjør at A77 Mark 2 har fått 9 autofokus-soner, versus forgjengerens 3, og man kan selvsagt velge hvilket punkt man vil bruke. En annen funksjon, «Expanded flexible spot» lar deg velge ett fokuspunkt, hvor kameraet bruker de nærliggende punktene som støtte.

Video er på plass

Videoopptak kan A77 Mark 2 selvsagt også gjøre.
Videoopptak kan A77 Mark 2 selvsagt også gjøre.Foto: Sony

Som seg hør og bør for et systemkamera i 2014, er selvsagt videoopptak også på plass. A77 Mark 2 gjør opptak i enten AVCHD eller MP4, men nærmere informasjon om oppløsning og bilderate har vi foreløpig ikke fått.

Pris og tilgjengelighet, samt flere detaljer kommer vi tilbake med så snart vi får mer informasjon.

Skal du handle kamerastæsj? Her er 11 tips til hvordan du gjør de beste kjøpene»

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen