Sonys nye flaggskip på TV-fronten kommer på markedet senere i år, og vil bli fullspekket med alle deres nye teknologier for å bedre bildekvaliteten.
Sonys nye flaggskip på TV-fronten kommer på markedet senere i år, og vil bli fullspekket med alle deres nye teknologier for å bedre bildekvaliteten. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Vi fant Sony sin neste flaggskip-TV

Årets nyheter handler både om bedre lyd og bilde.

Hardware.no/Las Vegas: CES-uka er høytid for lansering av elektronikk, og på messegulvet i Las Vegas florerer det i år av forskjellige 4K-skjermer. De to tegnene, som forteller at en skjerm har fire ganger flere bildepunkter å rutte med enn HD-TV-er, er nær sagt allestedsnærværende.

Sony er et av selskapene som virkelig satser tungt på 4K-oppløsningen, og på en gigantisk stand fylt til randen med kameraer, mobiltelefoner og bærbare datamaskiner, finner vi også det splitter nye 85-tommers flaggskipet deres – ved navn X9500.

Stort sprang med ny belysning

Det nye flaggakipet kan skilte med imponerende kontrast og sortnivå.
Det nye flaggskipet kan skilte med imponerende kontrast og sortnivå.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Den nye 85-tommeren kommer på markedet andre halvår i år, og design er viktig for Sony. Derfor vil den by på en portreplikator ned gjennom ett bein, som gir speiling av HDMI og S-video, for å få unna kabelrot bak selve skjermen.

X9500 kommer dessuten spekket med en rekke av Sonys teknologier for bildeforbedring, deriblant Triluminos. Dette innebærer at man får et langt bredere fargerom enn tidligere, og dermed mer levende farger på skjermen.

X-Tended Dynamic Range Pro er en annen teknologi som er på plass. Dette medfører at LED-lysene i panelet kan dimmes lokalt, og resultatet er en slående økning i kontrast, samt hvitere hvitt og dypere sortnivåer enn tidligere.

Egen teknologisk løsning

Jonathan White, Sonys markedssjef, viser oss rundt i området deres. Han forklarer at Triluminos og X-Tended Dynamic Range Pro ikke egentlig faller inn under de kommende UHD 4K-standarden, men er noe Sony selv har laget mens vi venter.

Det er en meget synlig forskjell på TV-er med høy og lav dynamisk spennvidde på lysstyrken.
Det er en meget synlig forskjell på TV-er med høy og lav dynamisk spennvidde på lysstyrken.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

– Triluminos er vi veldig fornøyd med, og denne teknologien finnes også i Vaio-serien med bærbare PC-er fra Sony, forteller han.

Vi får også se en demonstrasjon av X-Tended Dynamic Range, hvor en av årets nye 4K-modeller henger ved siden av fjorårets X9005 fra Sony.

– Som du ser gir denne teknologien langt større dynamisk spenn på lysstyrke, og denne teknologien kommer i en vanlig og en Pro-variant. På X9500 ser dere Pro-versjonen, mens den vanlige varianten har omtrent samme teknologi, den eneste forskjellen er at det uten Pro benyttes kantbelysning, forklarer han.

Sony later til å foretrekke flate skjermer:
Men butikkene skal flomme over av buede TV-er i år »

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen