– Vi er veldig allsidige

– Vi er veldig allsidige

Teknisk ansvarlig, Marcus Sæthershagen, greier ut om nettverket på The Gathering.

Å planlegge, montere og sette i drift et nettverk for godt over 5200 datafrelste er ingen lett oppgave. Marcus Sæthershagen forteller oss hvordan de går frem når de skal sette opp det massive nettverket på The Gathering. Man begynner med å se på nettverket fra året før, og jobber seg ut fra det og forbedrer konfigurasjonen slik at det kan nå kravene for dette årets arrangement.

– Man trenger ikke å være rakettforsker for å få det til å fungere, men man trenger rett kompetanse og rett utstyr. Fra backbone og DHCP-serveren går det optiske kabler til to kjernesvitsjer som er plassert nede på gulvet i Vikingskipet, henholdsvis i nord- og sør-enden. Disse forbinder backbone og deltakersvitsjene. Derfra går det to Gigabit-linjer til hver deltakersvitsj.

Ikke alt går på skinner

Marcus forklarer at nettverket nesten alltid er ferdigstilt klokken 07.00, bare to timer før det braker løs. Da har teknikerne jobbet siden lørdagen før arrangementet med å få opp kjernestrukturen og alle serverne som driver diverse nettverkstjenester. Likevel kan det oppstå problemer, noe som skjedde i år.

– Vi gikk tom for kabel, så vi måtte bruke kabel fra Crew sin lukkede avdeling slik at deltakerne, sponsorene og alle de vitale abeidsstasjonene fikk nett. Det resulterte i at Crew delte 2 stykk Gigabit-linjer og at vi forgreinet nettet fra svitsj til svitsj deretter i Crew-avdelingen.

– Når vi møter på et problem, da finner vi en løsning på det problemet vi har med de ressursene vi har. Vi er veldig allsidige når det kommer til å løse problemer, vi finner løsninger som fungerer selv om de ikke er optimale. Det som er viktig for oss er at deltakerne får best mulig opplevelse av nettverket.

Mye automatisering

Når det kommer til konfigurasjonen av alle svitsjene og andre komponenter i nettverket så forteller Marcus at de bruker scripts som automatisk distribuerer konfigurasjonene til hver enkelt svitsj. Dette for å spare mye tid og arbeid, da man slipper å måtte konfigurere hver enkelt enhet.

For de som er nysjerrige så er konfigurasjonene til nettverket for 2011 tilgjengelig på TGs FTP-side.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen