(Bilde: YouTube)

– Vi bruker 100 % konfliktfrie mineraler

Intel setter et eksempel for bransjen med sine nye prosessorer.

Intels nye prosessorer vil fra nå av være helt fri for såkalte konfliktmaterialer, skriver Phone Arena. Det innebærer at de ikke bruker diamanter, kobber, gull, kobolt og andre mineraler som stammer fra områder hvor folk blir drept for å beskytte mineralenes økonomiske verdi. Særlig gjelder dette i land som Den demokratiske republikken Kongo, som helt siden 1960-tallet har vært preget av borgerkrig, diktatorstyre og politisk uro.

Prosessorprodusenter er avhengig av mange av disse mineralene. Intel har i flere år hatt ambisjoner om å bare bruke konfliktfrie mineraler i sin produksjon, og nå skal de visstnok ha klart å nå målet.

Intel hevder at deres nye prosessor er den første som ikke tar i bruk slike konfliktmineraler. Det betyr i praksis at de ikke har gjort avtaler med voldelige stammer eller grupperinger som styrer leveransene av mineralene.

Flere tar initiativ

Intel, sammen med selskaper som HP, Apple, BlackBerry, Microsoft, Dell, Motorola og Nokia forpliktet seg til å ikke bruke konfliktmineraler i sine produkter. Dette gir dem til gjengjeld en høy vurdering fra interesseorganisasjoner som Enough Project.

Samsung, LG, IBM, Sony, Toshiba og Lenovo er blant selskapene som er i gang med å gjøre det samme, altså å droppe disse mineralene.

Nintendo, HTC, Sharp og Canon er derimot blant de store selskapene som fortsatt bruker konfliktmineraler.

Andre bruker imidlertid moderne teknologi til å drepe:
Her skyter roboten med maskingevær »

(Kilde: Phone Arena)

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen