Gisle Pedersen adm.dir i Canal Digital Kabel-tv, Jo Christian Oterhals VGTV, Petter Carlsen adm.dir i Canal Digital Norge.
Teknofil
Gisle Pedersen adm.dir i Canal Digital Kabel-tv, Jo Christian Oterhals VGTV, Petter Carlsen adm.dir i Canal Digital Norge. (Bilde: VGTV/Magnus Isaksen Line)

VGTV lanserer nyhetskanal

– Vi vil lage TV for TV-skjermen, men med nettets form, sier VG-redaktør Torry Pedersen.

Til høsten får TV 2 Nyhetskanalen og NRK Nyheter en ny konkurrent: VGTV skriver i en pressemelding at de lanserer sin egen nyhetskanal til høsten, som skal vise nyheter 24 timer i døgnet. 

– Vi har allerede vist at vi spiller en viktig rolle for TV-nyheter, spesielt på livedekning av hendelsesnyheter.  Derfor satser vi nå enda kraftigere på dette, sier Jo Christian Oterhals, som er administrerende direktør og redaktør i VGTV.

Vil tiltrekke yngre seere

Nyhetene vil bli levert at både VG selv og andre aviser og nettaviser i Schibsted-konsernet. Oterhals avslører at de har ambisjoner om å få yngre seere tilbake foran TV-skjermen, og at de derfor er glade for å ha Canal Digital med på laget.

Også ansvarlig redaktør i VG, Torry Pedersen, tror den nye satsingen kan skille seg litt ut:

– Vi er opptatt av å endre formen på TV.  I VG har vi hatt en «digital first»-strategi i årevis.  Den tanken vil vi ta med oss til TV-skjermen også. Vi vil enkelt og greit lage TV for TV-skjermen, men på nettets premisser og med nettets form.  I VG kan vi være mer kyniske i valgene vi tar og prioriteringene vi gjør, enn det mange av konkurrentene kan, i og med at vi ikke har en form, et publikum eller en knippe tv-kanaler å ta hensyn til i utgangspunktet, sier Pedersen i pressemeldingen.

Både Canal Digitals kabel-TV-kunder og parabolkunder får tilgang til VGTVs nyhetskanal når første sending sendes i november. 

NRK tar opp kampen med Netflix:
Vil la deg se alt NRK-innhold på smart-TV og spillkonsoller »

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen