VGA-skjerm fra Toshiba

De siste dagene har det fra flere forskjellige kilder dukket opp detaljer rundt en 300 MHz rask Pocket PC-basert håndholdt fra Toshiba med modellnavnet e805, såvel som en lavere priset modell med navnet e405. Dermed tyder mye på at den velkjente produsenten er i ferd med å lansere de første etterfølgerene til de meget suksessfulle modellene i e3xx og e7xx-linjene.

Først ute var de to nettbutikkene Amazon.com og J&R, som for noen dager siden la ut spesifikasjonene til de to hittil ulanserte modellene i varekatalogene sine med et uhell. To dager senere skulle ansvarlig redaktør for nettstedet Pocket PC Tools motta en Powerpoint-presentasjon fra anonyme kilder, som ga enda flere saftige detaljer rundt de to enhetene.

Den detaljen man raskest har bitt seg merke i, er den usedvanlig høye oppløsningen den nye e805-modellen ryktes å ha. Ifølge Powerpoint-presentasjonen til Pocket PC Tools skal nemlig enhetens skjerm klare å levere en oppløsning hele 480x640 piksler, som vil gi plass til hele *fire* ganger mer data på skjermen enn tidligere Pocket PC løsninger.

Det vil forøvrig også være mulig å sette ned oppløsningen til den standardiserte Pocket PC oppløsningen på 240x320 piksler, dette trolig for å oppnå bakover-kompatibilitet med eldre programvare. Teknikken skal være muliggjort ved hjelp av den spesielle V100-grafikkbrikken fra ATI.

Toshibas nye håndholdte vil foruten høy oppløsning også ha en av de fysisk største skjermene vi hittil har sett i en Pocket PC. Mens de fleste av dagens modeller har en diagonal størrelse på 3,5 tommer, vil nemlig e805 komme med en skjerm på hele 4 tommer. Kombinert med den høye oppløsningen burde dette gjøre grensesnittet svært oversiktlig og brukervennlig.

Det står respekt av minnekapasiteten til e805, som med en total kapasitet på hele 196 MB vil ha den største integrerte lagringskapasiteten vi hittil har sett i en Pocket PC. Av disse er 32 MB reservert for operativsystemet, mens de resterende 164 MB er tilgjengelig for dokumenter og programmer. Riktignok er kun 32 MB av disse såkalt volatilt minne, dvs minne som beholder dataene uten strøm.

Vi biter oss også merke i at e805 vil kunne fungere som en USB-vert, som betyr at den vil kunne ta i bruk USB-basert tilbehør som tastatur og mus - på lik linje med en fullverdig datamaskin. Den har dessuten en VGA-utgang, som lar deg koble til utstyr som PC-skjermer og prosjektorer etter behov.

Toshiba har også lagt til støtte for Blåtann og 802.11 nettverk, men man er uheldigvis nødt til å velge mellom én av disse når man skal handle. Modellen utstyrt med sistnevnte vil trolig være noe dyrere i pris. Videre har enheten to innganger for minnekort i henholdsvis Compact Flash og SD(IO)-kort format.

Imponerende nok har ikke e805s avanserte spesifikasjoner og store skjerm hatt særlig stor innvirkning på dimensjonene. Den er omtrent like stor som selskapets nåværende toppmodell, e735, foruten en ekstra centimeter i høyden, og vil dermed være blant de mindre Pocket PC modellene på markedet.

Til sist må vi understreke at dette for øyeblikket er rene rykter, og informasjonen vedrørende e805 har hverken blitt bekreftet av Toshiba eller andre pålitelige kilder. Dersom ryktene allikevel skulle vise seg å være sanne, vil vi trolig få vite mer om e405 og e805 ved den offisiell lanseringen i løpet av høsten.

Bilder fra den lekkede Powerpoint-presentasjonen, såvel som de fullstendige spesifikasjonene til e405 og e805, er lagt ut hos Pocket PC Tools.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen