VG og Dagbladet angrepet i går

Nettavisen Dagbladet.no ble i går kveld ikke tilgjengelig, angivelig på grunn av en aksjon av tyrkiske angripere.

Lars Helle, sjefredaktør i Dagbladet, bekrefter i en Twitter-melding at det var tyrkiske hackere som sto for angrepet.

Ifølge Eugen Brandal Laran, utgavesjef i Dagbladet, skal det dreie seg om "Distributed Denial of Service" (DDoS)-angrep. Det ble observert at flere tyrkiske IP-adresser lastet forsida til db.no rundt 5000 ganger hver i løpet av en kort periode.

VG Nett ble også rammet av dette, men det er ikke sikkert at det dreier seg om samme angripere. Begge avisene var tilbake på nett rundt kl. 22 i går kveld.

Det går nå spekulasjoner om angrepet kan være en straffereaksjon etter publisering av Muhammed-karikatur i Dagbladet, men foreløpig er ikke dette bekreftet.

Oppdatering: Ifølge Audun Ytterdal, IT-sjef i VG Multimedia, skal angrepet ikke skyldes DDoS-angrep fra Tyrkia, men at det skal være en intern nettverksfeil (feil i et SAN). Dette kommer frem i en Twitter-melding fra Ytterdal.

Ny oppdatering: Flere tyrkiske nettaviser skriver at den tyrkiske hackergruppen "HACKED 1923TURK-GRUP" har tatt på seg skylden for angrepet – dette skriver Dagbladet.no i dag. Det er altså kun Dagbladet som ble angrepet.

(Kilder: Aftenposten, NRK)

Kommentarer (47)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen