VG+ er verdens beste på iPad

Faksimile av mandagens kveldsutgave av iPad-appen til VG+. Foto: ABC Nyheter

VG+ er verdens beste på iPad

Den norske avisen banket ærverdige publikasjoner da mediepriser ble delt ut i Wien mandag kveld.

I hard konkurranse med verdens ledende mediehus, ble VG+ kåret til den absolutte beste iPad-utgaven da World Association of Newspapers (WAN) delte ut priser i Wien mandag kveld.

Stor anerkjennelse

– Dette er en kjempestor anerkjennelse for alle som jobber i mediehuset VG. Selvsagt veldig gøy og til stor inspirasjon, sier redaksjonssjef i VG Mobil, Espen Olsen Langfeldt, til ABC Nyheter.

VGs iPad-utgave vant den prestisjefylte konkurransen «XMA Cross Media Awards» som belønner mediehusene som har levert de beste innovative multimediale produkter i løpet av året.

Da ABC Nyheter snakket med redaksjonssjef Olsen hadde han og VG Mobils administrerende direktør Tor Jacobsen akkurat mottatt prisen.

Moro å slå tungvektere

Ifølge VG selv så mente juryen at det norske mediehuset «vet hva de driver med» og at de klarer å utnytte plattformens muligheter meget godt.

«VG fra Norge gir oss alt vi ønsker å ha i en ny iPad-app: Utvidelsen av merkevaren som gir oss gjenkjennelse kombinert med tilleggsstoff som utnytter potensialet til denne nye, flotte plattformen; flott bruk av bilder, enkel og distinktiv design, multimedial og i ulike sjanger - etter vårt syn: BEST of show. Disse folkene vet hva de gjør!».

Olsen sier han ikke er direkte overrasket over seieren, men understreker at det var moro å slå noen av verdens tyngste tunge medieaktører.

VG+ slo blant andre britiske Sunday Times, Springer-konsernets Die Welt og amerikanske Bloomberg News.

– Jeg kan ikke si jeg er utrolig overrasket dersom man bare ser på den jobben vi har lagt ned og gjort med produktet. Men det som gjør dette ekstra artig er at vi blir ansett som bedre enn store mediehus i verden.

Nå kan det vanke påskjønnelser fra ledelsen til hardtarbeidende medarbeidere i VG.

– Hva vi vil gjøre overfor VGs ansatte kan jeg ikke si noe om nå. Nå skal det først og fremst feires med en bedre middag, sier Espen Langfeldt olsen til ABC Nyheter på telefon fra Wien.

To priser

I tillegg til å vinne «XMA Cross Media Awards fikk og den norske mediegiganten også en annen pris. Også VG mobils iPad- og iPhone-applikasjon «VGs TV-Guide» var blant bidragene som fikk pris.

VG ble med dét det eneste mediehuset i verden som fikk to premierte bidrag i Wien mandag kveld.

VG+ ble lansert 9. desember i fjor, og gikk over til en betalt tjeneste sent i juni i år. iPad-utgaven er utarbeidet i samarbeid med det norske selskapet Agens.

Også Aftenpostens iPad-utgave markete seg under prisutdelingen, der Oslo-avisens utgave havnet på åttendeplass på listen over verdens beste aviser laget for iPad-plattformen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen