Vet du hva blåtann er?

Er du en av dem som ikke er helt sikker på hva blåtann egentlig er? Da er du i et mindretall, skal vi tro en undersøkelse gjennomført av Bluetooth SIG, arbeidsgruppen bak den trådløse standarden.

Undersøkelsen omfatter 2100 personer i alderen mellom 18 og 70 år, og er gjennomført i Japan, Taiwan, USA, Storbritannia og Tyskland. Tallene viser at 73 prosent av alle de spurte vet hva blåtann er. I 2004 var andelen spurte som har blåtannkjennskap 60 prosent.

Det er europeere som har størst kjennskap til blåtann. 88 prosent av de spurte i Tyskland og Storbritannia hadde kjennskap til teknologien, mens tallet er 67 prosent i Asia. I USA har blåtannkjennskapen gått mest frem. I 2004 svarte 41 prosent at de visste hva blåtann er, mens de siste tallene viser at andelen nå har økt til 58 prosent.

Siden flere og flere vet hva blåtann er, øker også kunnskapene om hvordan man kan utnytte teknologien til for eksempel spill, nettverk og musikk. De fleste forbinder imidlertid blåtann med muligheten til å benytte trådløs håndfri til mobiltelefonen.

Undersøkelsen avdekker også at to tredeler av de spurte på Taiwan eier minst én enhet med blåtann innebygget. Japanerne er villig til å betale mest for blåtannprodukter til tross for at blåtann er lite utbredt på det japanske markedet i forhold til Europa.

I Tyskland svarte 69 prosent av de spurte at de hadde sett Bluetooth-logoen før de deltok i undersøkelsen. Dermed er det tyskerne som har best kjennskap til logoen.

Er du fortsatt usikker på hva blåtann er, og hvordan det fungerer? Da kan du lese vår guide til denne og andre trådløse teknologier i guiden "TrÂdl¯s p 1-2-3".

(Kilde: Digi.no. Newswire.com, SDA-Asia.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen