Vesken som sier fra

Har du noen gang forlatt huset, og senere oppdaget at du har glemt lommebok, nøkler eller mobiltelefon hjemme? Da er du neppe alene. Dette problemet har seks studenter ved kanadiske Simon Fraser University funnet en smart løsning på.

Studentene, som for øvrig er medlemmer av den kvinnelige delen av befolkningen, har utviklet en håndveske som sier fra om du forsøker å forlate hjemmet uten de viktigste eiendelene dine. Om du for eksempel går ut døren uten mobiltelefonen, vil vesken lyse opp med et bilde av en telefon.

Løsningen er basert på RFID-teknologi. Vesken har en RFID-leser innebygget, og eiendelene dine utstyres med en liten brikke. Når du går ut døren hjemme, aktiveres RFID-leseren i vesken, som "oppdager" om noe mangler.

- Vi er en gruppe bestående av seks kvinner. Vi kom på idéen om vesken siden vi tenkte at vi alle kunne få bruk for den, sier gruppemedlem Ginny Mesina til Discovery Channel.

- Jeg glemmer alltid mobiltelefonen min, men husker alltid vesken. Dette er en fantastisk løsning, sier industridesigner Rosanna Kilfedder, masterstudent ved Herit-Watt-universitetet i Edinburgh i Skottland. Kilfedder har selv utvkliet en smart håndveske, utstyrt med solcellepaneler som fanger opp solenergi. Denne brukes til å lyse opp inni vesken på kveldstid, slik at du finner igjen tingene dine.

RFID-vesken er rettet mot kvinner i 20-årene, men studentene har også utviklet en utgave som skal apellere til tenåringer. Så langt vi vet, har ikke studentene utviklet noen løsning for glemsomme menn.

Du kan lese mer om prosjektet og se bilder på Team Ladybugs' hjemmesider.

(Kilder: Gizmodo.com, Discovery.com, Therawfeed.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen