Vesentlig raskere IE

Microsoft "lanserte" i går med brask og bram Internet Explorer 9.0 beta. Det er ikke hver dag en betaversjon blir lagt ut som om det var en endelig versjon, men grunnen til dette skal være at programvaregiganten mener testversjonen av den nye nettleseren er blitt vesentlig bedre enn dagens versjon (IE8).

Dette er noen av forbedringene og nyhetene i IE9 beta:

  • Raskere – nettleseren har fått maskinakselerasjon, det vil si den får hjelp av skjermkortprosessoren for raskere sidevisning. Dette gjelder spesielt for tunge sider med mye grafikk og animasjoner. Javascript-motoren skal også være vesentlig raskere enn i dagens nettleser. Videre skal oppstarten av IE9 være raskere enn IE8.

  • Smartscreen-filter – et filter som skal gi beskyttelse mot nettsvindel og andre trusler på internett.

  • Hurtiglister – en funksjon som gjør at enkelte nettsteder er raskere tilgjengelige fra oppgavelinjen. En nettside kan klikkes-og-dras fra adresselinjen i netteleseren og ned til oppgavelinjen i Windows, og dermed er den spikret (høyreklikk for å fjerne den).

  • Nedlasting av filer – denne funksjonen er blitt forbedret. Den viser en løpende liste over nedlastede filer, og brukeren blir varslet om filer som kan være skadelige.

  • Fanefunksjon – denne funksjonen er blitt forbedret. Det går blant annet an å vise to fanesider samtidig. Fanene er også fargekodede, slik at man kan se hvilke nettsider som er beslektet med hverandre. Dermed har vi en visuell referanse når vi klikker faner for å bytte mellom dem.

    Siden som åpnes når man åpner en ny fane har fått en ny utforming. Her vises områdene man besøker oftest, og områdene er fargekodet for rask navigasjon. En indikatorlinje for hvert område angir også hvor ofte man besøker dette området, og det går an å fjerne eller skjule områdene som vises.

  • Søk fra adresselinjen – det går an å skrive inn et søkeord direkte i adresselinjen, og søke derfra.

I tillegg har IE9 fått et mer minimalistisk design, er blitt bedre tilrettelagt for Windows 7, og har fått bedre støtte for standarder som HTML5.

Les mer om IE9 beta på microsoft.com.

Vi har testet IE9 beta med både Sunspider Javascript Benchmark, og Acid3 Browser Test, og merket store forbedringer sammenlignet med dagens IE-versjon.

Last ned

Internet Explorer 9.0 beta kan lastes ned fra beautyoftheweb.com eller microsoft.com. Denne betaen er tilgjengelig på flere språkversjoner, inkludert norsk, men vær klar over at dette er en testversjon, og som derfor kan være ustabil. Den bør ikke erstatte din standardnettleser.

Les også:

(Kilde: Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen