(Bilde: Vertu/montasje)

Vertu lanserer ny luksusmobil

Denne kan bli din for knappe 50 000 kroner.

Den engelske mobilprodusenten Vertu har lansert en ny smartmobil kalt Vertu Constellation. Dette er i korte trekk en Android-mobil i mellomklassen, bare med en skjerm i ripesikkert safir-glass, samt at resten av mobilen er dekket i kalveskinn. Det melder Pocket-lint. Prisen er til å le av, hele 4 900 pund, altså 47 671 kroner.

Svindyre luksusmobiler slår fortsatt an blant russiske oligarker, sheiker fra Saudi-Arabia og nyrike kinesere, og sikkert en hel del andre stereotyper også, men har ikke helt blitt det store blant nordmenn som svømmer i oljepenger riktig ennå. Og det spørs vel også om Vertu Constallation er mobilen som vil føre til de helt store endringene på dette punktet.

Foto: Vertu

Middels gode spesifikasjoner

På spesifikasjonslisten til Constellation, finner vi en 4,3-tommers ripefri skjerm (720p). Faktisk må det ifølge produsenten en sylskarp diamant til for å klare å ripe opp glasset, og dette kan nok være en finesse som noen vil ønske seg. Ellers består mobilen av Titanium "klasse 5," som angivelig tåler dobbelt så mye som rustfritt stål med halve vekten. Kalveskinnscoveret kommer i fem forskjellige farger; Svart, Cappuccino, Orange, Mocha og Raspberry.

Android-versjonen er derimot bare 4.2, og tokjerneprosessoren er en Qualcomm Snapdragon 1,7 GHz. Dette er ikke så imponerende i 2013. Constellation har imidlertid et 13-megapikselkamera, og støtte for WiFi, Bluetooth og NFC.

Videre kan Vertu skilte med innpass i sin egen, eksklusive kundeklubb, som tilbyr inngangsbillettter til private fester og spesialtilbud. Som om det ikke var nok, slenger de på antivirus fra Kasepersky, og et par andre sikkerhetsløsninger på kjøpet. Og vi holdt nesten på å glemme en annen fiffig finesse, nemlig ringetonene som er innspilt av London Symphony Orchestra, eksklusivt for Vertu.

Har du 50 000 kroner å svi av på et får i ulveklær av en mobiltelefon, så kommer Vertu Constellation i salg i løpet av oktober, i Vertus nettbutikk.

Les også: Denne Android-mobilen koster 60 000 kroner

(Kilder: Vertu, Pocket-lint)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen