Verktøy forenkler nettsvindel

Alternativ tekst mangler

Sikkerhetseksperter hos RSA Security har oppdaget et nytt verktøy som skal gjøre det enkelt å sette i gang med avansert nettsvindel (phishing).

Verktøyet skal visstnok kunne kjøpes på nettet for 1000 dollar (rundt 6500 kroner). Det finnes fra før av mange slike verktøy på markedet, men det som er så spesielt denne gangen er hvor enkelt det skal være å opprette en svindelside.

Via et enkelt brukergrensesnitt skal svindlere kun trenge å velge hvilke nettside de ønsker å utnytte, og spesifisere verten for nettsiden.

Verktøyet oppretter så en dynamisk nettside med programmeringsspråket PHP, og brukere blir så lurt med e-post til å besøke det skadelige nettstedet. Den dynamiske faktoren gjør svindelforsøket mer realistisk, fordi det er enklere å etterligne nettstedet som skal utnyttes.

Vær på vakt!

Som vanlig må du utvise ekstrem forsiktighet med å utlevere personlig informasjon på nettet. Dersom du mottar e-post hvor det spørres etter slik informasjon, bør det definitivt ringe noen bjeller. Se vår guide om Sikkerhet på nettet for mer informasjon.

Les mer i pressemeldingen fra RSA Security.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen