Verdien på Bitcoins tar av
(Bilde: 123dartist/Shutterstock)

Verdien på Bitcoins tar av

Opp hele 24,5 prosent siden i går.

Internettpengene Bitcoin har det siste døgnet tatt et voldsomt byks opp i verdi, hele 24 prosent opp bare siden i går, og du må ut med over 600 dollar for å sikre deg en slik digital mynt i skrivende stund, melder CNBC

Mange har ment at denne valutaen hovedsakelig blir brukt av personer og selskaper med ulovlige intensjoner. Blant annet tok FBI affære og tok ned den illegale markedsplassen Silk Road for en stund tilbake, der du kunne kjøpe narkotika direkte fra nettsiden. Rett i kjølvannet av raidet fra FBI stupte Bitcoin-verdien, men nå har den digitale mynten på nytt begynt å vokse kraftig. 

I kraftig vekst

En Bitcoin koster deg i dag mer enn noen gang. Det spekuleres i hva som er årsaken til at valutaen på nytt har skutt i været, og skal vi tro nettstedet Bitcorati er nedleggelsen av Silk Road en av tre avgjørende faktorer. 

Det at føderale myndigheter tok knekken på et illegalt marked, og at Bitcoin på nytt har begynt å stige etter et kort fall, viser nemlig at de fleste som bruker valutaen ikke har ulovlige intensjoner.

En annen grunn er amerikanernes økende skepsis til den amerikanske økonomien, der blant annet stengningen av offentlige arbeidsplasser over to uker var en faktor som satte fart i bruken av valutaen, som ikke styres på samme måte som for eksempel den amerikanske dollaren.  

Også en økende interesse fra kinesere anses som en viktig faktor, der blant annet selskapet Jaisule, Kinas egne svar på Google, startet å akseptere Bitcoin som en betalingform for deres tjenester. 

Vil du lese mer om hva Bitcoin er og hvordan det fungerer?
Les vår guide om den nye nettvalutaen »

(Kilder: CNBC, Bitcorati)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen