Verdensrekord!

Alle timene med trening har utvilsomt lønt seg. Sonja Kristiansen fra Stavanger, som ble den første norgesmesteren i SMS i fjor, forsvarte i år tittelen og snappet samtidig verdensrekorden i å taste den offisielle SMS-teksten raskest. Faktisk slo hun den gjeldende verdensrekorden med flere sekunder.
Dermed vant Kristiansen en sykkel – igjen –, en Nokia-telefon – igjen –, 10 000 kroner for å vinne NM i SMS – igjen –, men også 100 000 kroner for å slå verdensrekorden.
Dramatisk finale
Det startet rolig. De fem finalistene som møtte opp til finalen (to finalister meldte avbud – en på grunn av sykdom) skulle først kvalifisere seg til en semifinale. Her var det om å gjøre å taste den offisielle teksten fra Guinness World Records kjappere enn konkurrentene, og én ville ryke ut.
For Kristiansen gikk det nesten galt, da hun var langt tregere på tastelabben enn normalt. Hun kvalifiserte seg imidlertid til semifinale med et nødskrik fordi Ayse Cakal (14) – en av forhåndsfavorittene – tastet feil og fikk sitt forsøk underkjent.
I semifinalen møtte hun Roar Hylland (24) fra Bergen, som hun måtte slå to av tre ganger for å komme til finalen. Allerede i første runde var Kristiansen tilbake i toppform, og strakte hånda i været tilsynelatende lynraskt for å indikere at hun hadde skrevet ferdig. Tidtakere og arrangører vekslet noen blikk og kontrollerte tiden og om teksten var tastet riktig. Det ble en nervøs pause for publikum og ikke minst Kristiansen selv. Hadde hun slått verdensrekorden?

(Artikkelen fortsettes.)
Jubelbrøl
Stillheten ble brutt med et brak – et jubelbrøl kom fra Kristiansens venner blant tilskuerne, akkompagnert med en rungende applaus fra et ellers reservert publikum på Oslo City. Kristiansen selv jublet også, men sank så sammen med hodet i hendene, overveldet over det hele. Det ble så et lite opphold og TV2 benytter anledningen til å stjele noen ord med Stavanger-jenta. I mellomtiden blir semifinalist Hylland spurt hva han synes om at Kristiansen har slått verdensrekorden.
- Det er godt at noen tar sjekken på 100 000, svarer han, og legger til at han satser på å få bli med på feiringen senere på kvelden.
Den nye verdensrekorden i SMS lyder på 37,28 sekunder – den forrige var 41,40 og ble satt av Jeremy Sng Gim fra Singapore. Kristiansen smiler fra øre til øre, og cruiser lett videre til selve finalen i neste forsøk mot Hylland.

(Artikkelen fortsettes.)
 
Maktdemonstrasjon
Finalen er unnagjort temmelig kjapt, og i ettertid viser det seg at Kristiansen har slått den gamle verdensrekorden tre ganger i løpet av NM-finalen. Det må sies å være temmelig sterkt, selv om SMS-teksting er en noe spesiell øvelse foreløpig. Vi huket tak i vinneren etter premieutdelingen, og spurte hva hun skulle bruke sine nyervervede 110 000 kroner på:
- Flatskjerm til leiligheten, svarer hun kontant.
- Resten setter jeg nok inn på en sparekonto. Men vi skal ha en skikkelig fest i kveld, sier hun videre.
Under press
Kristiansen er imidlertid nokså ydmyk over det å ha satt verdensrekord.
- Jeg trodde ikke at skulle klare det her. Det er et stort press med så mange tilskuere, men jeg har jo klart det på trening, sier hun.
- Jeg tror egentlig ikke jeg er kjappest i verden, innrømmer Kristiansen, og sier at en av de andre finalistene etter sigende har klart teksten på rundt 34 sekunder – uoffisielt.

(Artikkelen fortsettes.)


Telekiosken: - Vellykket
Arrangøren har hele tiden forsikret om at de virkelig ønsker en norsk verdensrekord i SMS, og at de gladelig deler ut 100 000 kroner til den som skulle klare det i NM-finalen i år. Likevel fikk markedssjef Arild Kjærnli antydninger til hakeslepp da Kristiansen knuste rekorden. Vi blir imidlertid raskt overbevist om at det skyldes begeistring og ikke at han må dele ut en større pengepremie enn han kanskje hadde regnet med.
- Veldig morsomt at det ble så vellykket og at Sonja klarte verdensrekorden. Kjempekult! sier Kjærnli til Mobilen.no.
Blir det NM i SMS også til neste år?
- Det tror jeg at jeg kan garantere. Vi kan ikke gi oss nå, svarer han.
Hadde du egentlig trodd at vi skulle få en verdensrekord her i dag?
- Jeg hadde alltid et håp. Men jeg har prøvd selv, og det er ikke lett. Når verdensrekorden blir slått med nesten fire sekunder er det imponerende, sier Kjærnli.
(Artikkelen fortsettes.)

Må godkjenne verdensrekorden
Nå må den nye verdensrekorden på 37,28 sekunder godkjennes av Guinness World Records. Dette skal tilsynelatende bare være en formalitet, ettersom alle forsøkene ble grundig filmet under NM-finalen. Foruten pengepremien på totalt 110 000 kroner, vant Sonja Kristiansen en ny sykkel og en Nokia-telefon. Hun forteller oss at hun vil selge sykkelen hun vant i fjorårets NM-finale og ta i bruk den hun vant i år, og at hun også vil selge telefonen.
Kristiansen satte ny verdensrekord i SMS på en Nokia N85. Den offisielle Guiness World Records-teksten er:

The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human. (160 tegn, inklusive punktum).
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen