Test

Verdensleksikonet for lomma

jDictionary Mobile Factbook

Utvikler: JDictionary Mobile
Lisens: Betalvare, $ 14.99 (92 kroner)
System: Symbian Series 60 3rd Edition, Symbian UIQ 2 og 3, Symbian Series 80.
Versjon: 3.2
Størrelse: 4 MB
Beskrivelse: Kan fortelle deg det meste om alle verdens nasjoner.

For ordens skyld: Jamaica hadde 2 758 124 innbyggere pr. juli 2006. I Indonesia er 16,7 prosent av innbyggerne under fattigdomsgrensa.

Last ned: Jdictionary-mobile.com

jDictionary Mobile Factbook

Utvikler: JDictionary Mobile
Lisens: Betalvare, $ 14.99 (92 kroner)
System: Symbian Series 60 3rd Edition, Symbian UIQ 2 og 3, Symbian Series 80.
Versjon: 3.2
Størrelse: 4 MB
Beskrivelse: Kan fortelle deg det meste om alle verdens nasjoner.

For ordens skyld: Jamaica hadde 2 758 124 innbyggere pr. juli 2006. I Indonesia er 16,7 prosent av innbyggerne under fattigdomsgrensa.

Last ned: Jdictionary-mobile.com

Sitter du ofte på bussen og lurer på hvor mange innbyggere det er i Jamaica? Eller hvor stor andel som er under fattigdomsgrensa i Indonesia? Factbook har svaret.

Hadde Factbook vært en bok, hadde den vært tjukk. Men siden Factbook er et program til mobilen din, har den ingen fysisk størrelse. Istedenfor tar den 4 MB på telefonen din.

Factbook kan gi deg informasjon om alle nasjoner i verden. Programmet støtter mobiler med følgende smarte operativsystemer:

 • Symbian Series 60 3rd Edition
 • Symbian UIQ 2 og 3
 • Symbian Series 80 (Nokia 9300, 9300i og 9500)

Brukervennlige menyer
I menyene kan du søke etter land, og velge et fra listen. Under hver nasjon finner du følgende liste:

 • Kart
 • Introduksjon
 • Geografi
 • Befolkning
 • Regjering
 • Økonomi
 • Kommunikasjon
 • Transport
 • Militære
 • Overnasjonale problemstillinger

Kartet er høyoppløst, men du har ikke mulighet til å zoome. For hvert land du undersøker får du opp ett enkelt kart med én bestemt størrelse.

Du finner også kart som viser hvert enkelt verdenshav, så vel som verdenskart og kart over hver verdensdel.

Allvitende faktabok
Det er ingen tvil om at Factbook vet mye. Under introduksjon finner du en kortfattet historie som er viktig for det aktuelle landet. Det kan være en kjekk hvis du vil finne ut litt om andre land.

For eksempel får du vite om alt fra Vikinger og Olav Tryggvason til unionsproblematikken frem til oljefunnene under introduksjonen av Norge. For andre land finner du andre fascinerende og lærerike innledninger.

Under resten av punktene er det oppført bøttevis med informasjon som beliggenhet med koordinater, areal både på land og havområder, hvilke land nasjonen grenser til og lignende.

Kommunikasjonsdelen setter vi pris på.
Kommunikasjonsdelen setter vi pris på.

Videre finner du alt om befolkningstall, økonomi og så videre. Under kommunikasjon kan du for eksempel se at vi i Norge har 2,129 millioner fasttelefoner og 4,755 millioner mobiltelefoner og 3,14 millioner internett-brukere. I tillegg finner du beskrivelse av telefonsystemer, radiosystemer og lignende. Kort oppsummering: Helt genialt.

Det vi også lot oss imponere over, er at du kan finne ut alt om overnasjonale problemstillinger. Stikkord for Norge er her fisking i Barentshavet og uenigheter med Russland. En rekke andre land har selvsagt mye mer spennende problemstillinger.

Mangler bilder
Hele Factbook ligger lagret lokalt i mobilen din. Det vil si at programmet ikke er en tynn klient, og dermed ikke laster informasjon fra internett fortløpende. En tynn klient ville istedenfor lastet informasjon fra en felles server.

Dette hadde gitt to fordeler. Den ene er at du ikke hadde trengt å oppdatere programmet etter hvert som informasjonen blir utdatert. Da er det nemlig kun informasjonen på serveren som trenger oppdatering. Den andre fordelen er at produsenten ikke hadde trengt å spare på programstørrelsen i like stor grad, og dermed kunne lagt til flere bilder og illustrasjoner.

Følgelig er de eneste bildene du finner i programmet ett flagg og ett kart for hver nasjon.

Det finnes også fordeler med at programmet er lagret i mobilen. Det er nemlig lynkjapt, og koster deg ikke en krone å bruke.

Konklusjon
Alt i alt er Factbook en liten applikasjon med mye spennende og fascinerende informasjon. Og det beste av alt er at den gjøres lett tilgjengelig på mobilen.

Programmet kunne gjerne innholdt flere bilder, men det ville enten tatt altfor stor plass på telefonen eller kostet penger i datatrafikk.

Factbook koster $ 14.99, tilsvarende omtrent 92 kroner med dagens kurs. Det synes vi er en helt grei pris å betale for all den lett tilgjengelige informasjonen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen