Verdenseliten samles

Verdenseliten samles

Den 8. til 11. november avholder MSI det de kaller mesternes overklokkingsarena 2008. Overklokkere fra store deler av verden samles i Taipei, Taiwan, for å klokke fletta ut av det råeste utstyret på markedet.

Norge var med

Sent i august i år dro Øystein Aspøy og Stian Jarnæs til Amsterdam for å kjempe om tittelen som Europas beste overklokker. Etter to gode dager med overklokking, sikret de seg 12. plassen. Konkurransen på slike steder er knallhard, og marginene er små.

Det er MSI som står for arrangementet både her i Europa og i Taiwan. Hardware.no var på plass i Amsterdam, og vi kunne rapportere om et meget flott arrangement som gikk knirkefritt. Det er ikke tvil om at slike konkurranser styrker entusiastmiljøet.

Stian og Øystein under EM
Stian og Øystein under EM i Amsterdam

Hellas, Tyrkia og Frankrike kom på henholdsvis første, andre og tredjeplass her i Europa. De sikret seg dermed en plass i den store finalen som nå skal avholdes i Taiwan. MSI kaller ikke dette et verdensmesterskap, rett og slett fordi det ikke har blitt arrangert noen innledende runder på de amerikanske kontinentene.

Den 9. November blir finalen avholdt i bydelen Huashan i Taiwans hovedstad Taipei. Totalt 12 lag fra Asia, Europa, Afrika og Australia vil kjempe mot hverandre ved hjelp av noen av de råeste komponentene på markedet - Intel E8600, 9800GTX og PC3-16000 minnebrikker for å nevne noe. Vi kan med andre ord forvente oss å se mange heftige resultater i løpet av helgen!

- Det er spennende å se at det endelig er noen skikkelige konkurranser på dette nivået. Miljøet er veldig preget av kameratskap, hvor utrolig mange flinke folk nesten alltid vil samarbeide og hjelpe hverandre forteller Øystein Aspøy på telefon til Hardware.no.

Konkurranseoppsettet blir noe annerledes i helgen enn hva det var under EM. Hovedkortet er det samme, så deltagerne er godt kjent med hvilke modifikasjoner de kan gjøre. Når de kommer til Taiwan, får de tre timer på seg til å forbrede alle modifikasjoner og diverse andre saker. Deltagerne får så 50 minutter på seg for å oppnå høyeste poengsum i Superpi, før de får nye 50 minutter for å oppnå høyeste poengsum i 3Dmark 01. Vinneren kåres da ut i fra hvor mange prosent man klarer å øke systemets ytelse.

Hvem tror du vinner?

Ved å gå inn på konkurransens hjemmeside kan du nå stemme på det deltagerlaget du tror kommer til å vinne. Ved å registrere deg har du mulighet til vinne ett MSI P45D3 Platinum hovedkort. I skrivende stund har Indonesia en liten ledelse over Hellas.

- Her er det er veldig mange flinke deltagere. Det er dessverre ingen fra USA, Russland eller Canada, for der er det mange flinke folk. Om jeg skal velge, så er nok min storfavoritt Hellas forteller Aspøy.

- Jeg vil ønske alle deltagerne lykke til, og jeg håper at arrangementet går like smertefritt som det gjorde i Europa sier Stian Jarnæs på telefon.

Du kan lese mer om konkurransen på MSIs hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen