Verdens verste spammere

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Spamhaus er en britisk organisasjon som kjemper mot spamproblemet, og vedlikeholder en svarteliste over selskaper som bruker uønsket e-post (spam) som en del av sin markedsføring.

Databasen til Spamhaus, Register of Known Spam Operations (ROKSO), inneholder informasjon og bilder av verdens verste spammere, og på denne siden finner du listen over de ti verste spammerne.

Ifølge databasen kommer 80 prosent av all spam fra en kjerne på rundt to hundre enkeltpersoner og bedrifter. Dersom det stemmer, kan myten om at uønsket e-post kommer fra en stor gruppe spammere, avkreftes.

Profesjonelle spammere skifter stadig e-postaliaser og domenenavn. De flytter seg gjerne fra land til land når de blir oppdaget, og søker etter nettleverandører som bryr seg minst mulig om hva kunden driver med.

For at en person skal kunne bli registrert i ROKSO-databasen må vedkommende bli kastet ut av en nettleverandør minst tre ganger. Deretter blir IP-adressene til vedkommende registrert i svartelisten til Spamhaus - Spamhaus Block List (SBL).

(Kilder: Digi.no, The Spamhaus Project)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen