Verdens tynneste til Norge før USA

Verdens tynneste til Norge før USA

Toshibas supertynne Android-nettbrett i butikkene denne måneden.

Det var ikke bare verdens tynneste mobiltelefon som ble vist frem på årets CES-messe i Las Vegas denne uken. På nettbrettfronten var det ingen som kunne måle seg med Toshibas nye Excite X10-nettbrett, som lanseres i Europa under navnet Toshiba AT200.

Vi er blitt vant til at amerikanerne ofte får godsakene først, men verdens tynneste nettbrett lanseres faktisk i Norge og resten av Europa før det kommer til USA.

- I Norge er den på lager hos forhandlere allerede helt i slutten av januar. Den sendes ut med Android 3.3, og kan oppgraderes gratis med nedlasting av versjon 4.0 så snart det er tilgjengelig fra våre utviklere, sier Per Jostein Ørslien i Toshiba Norge til Amobil.

Millimeterne teller

Med en tykkelse på bare 7,7 millimeter og en vekt på bare 558 gram er Toshiba AT200 tynnere og lettere enn både iPad 2 og Samsung Galaxy Tab 10.1. Nettbrettet er rundt 40 gram lettere enn den letteste iPad-utgaven, men knapt 7 gram lettere enn Samsung Galaxy Tab 10.1. Sistnevnte er 8,6 millimeter tykk, mens iPad 2 er 8,8 millimeter tykk. Marginene er med andre ord ganske små.

Toshiba AT200 har en 10,1-tommers skjerm med oppløsning på 1280x800 punkter, og nettbrettet benytter en 1,2 GHz OMAP4430-prosessor fra Texas Instruments.

Anbefalt utsalgspris på Toshiba AT200 vil ligge på 4495 kroner inkl. mva. for 16 GB-modellen med WiFi, som er den eneste konfigurasjonen Toshiba Norge kommer til å ta inn i første omgang.

Vi venter AT200 inn til test i løpet av kort tid, og vil komme tilbake med en grundig test senere.

Les vår sniktitt på Toshiba AT200 fra fjorårets IFA-messen: Her er verdens tynneste nettbrett

Alle sakene våre fra årets CES-messe finner du her

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen