TEST: Verdens tynneste mobil
Test

Verdens tynneste mobil

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Samsung X820

Positive ting Lekker, brukervennlig, tynn
Negative ting Ikke minnekort, må lades ofte, mangler 3G
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Det råder liten tvil om at Samsung X820 er en av verdens aller tynneste telefoner. Overalt hvor vi har med oss X820 får vi mistroiske blikk når vi viser frem den lille flisa og påstår at det faktisk er en mobiltelefon - og ikke en kalkulator.

Når sant skal det sies kan X820 selvsagt også brukes som kalkulator, men først og fremst er den en ypperlig mobiltelefon.

Knekk og sukkertøy
Vi var spente første gang vi satt oss inn i bilen med X820 plantet i baklomma. Ville den tåle påkjenningen, eller hadde Samsung laget en mobiltelefon som faktisk var for tynn?

Men selv etter utallige runder i baklomma viser ikke Samsung X820 tegn til å bryte sammen. Snarere tvert imot. Den tynne mobiltelefonen er sterk og virker solid, selv med mål og vekt på grensen til det absurde.

Skjermen lever opp til det vi har sett Samsung levere tidligere. Den krystallklare skjermen er bredere enn den er høy, men gir god oversikt over hva som foregår. I direkte sollys er den derimot ikke spesielt lett å tyde.

Taster og menyer
Som vi har tatt for oss tidligere er Samsung X820 en av modellene med Samsungs nye brukergrensesnitt.

I forhold til menysystemet produsenten har operert med tidligere, er det en fryd for både øyet og fingrene å gå løs på det nye systemet. Den animerte flashmenyen er svært lettbrukt, og oversikten er også svært god.

Tastene som hjelper oss rundt er gode, og sitter akkurat passe langt fra hverandre til at vi sjelden eller aldri trykker feil.

Under panseret har Samsung også fått plass til EDGE, noe som gjør at du uten problem både kan surfe på mobilen og bruke den som modem når du er på hytta eller vekk fra bredbåndsforbindelsen. Den enda raskere 3G-teknologien har Samsung ikke funnet plass til denne gangen.

Noen mangler
Når det er størrelsen det kommer an på, må enkelte andre ting vike. Dessverre har Samsung i tilfellet X820 vært akkurat så ivrige med kjevlet at de ikke har latt det bli igjen plass til noe ekstra minnekort.

Det interne minnet er på 80 MB og rommer en del bilder og låter, men uten mulighet for å utvide minnet blir det rett og slett litt snaut. Som mobiltelefon holder det i massevis, men vil du kunne bruke den som MP3-spiller anbefaler vi snever musikksmak og få favorittlåter.

I tillegg savner vi FM-radio, og må trøste oss med de få låtene vi får klemt inn før minnet er fullt.

Greit kamera
Kameraet på X820 har en oppløsning på 2 megapiksler og tar greie bilder også i stort format. Vi savner autofokus, men klarer du å være stø på hånda, og få motivet til å holde seg i ro, ja da blir bildene ganske gode.

Noe reelt alternativ til digitalkameraet er det dog ikke. Bildekvaliteten blir straks dårligere når solen går ned eller lyset skrus av. Fotolys eller blits har Samsung nemlig ikke funnet plass til.

MP3-spilleren til X820 fungerer veldig bra. Vi setter uhyre stor pris på at Samsung endelig har gjort det mulig å høre på musikk mens vi gjør andre ting. Du kan altså minimere musikkspilleren og sende meldinger, surfe eller bruke andre av telefonens mange funksjoner med favorittmusikken på øret.

Ettersom X820 ikke har egne musikknapper må du bare trykke på den røde legge-på-knappen for å få stoppet musikken når musikkspilleren ligger minimert i bakgrunnen.

Passer for alle
Det er ikke alltid enkelt å fastslå hvilken målgruppe forskjellige mobiltelefoner er beregnet på, men denne gangen må vi enkelt og greit dele inn i minst to målgrupper.

Samsung selv tror X820 vil passe både for ungdom som er opptatt av å ha det nyeste, hippeste og kuleste, men at den også vil passe utmerket for forretningsfolk som trenger en liten, slank og lekker nummer to.

Vi må si oss enige i at dette er en telefon det er vanskelig å plassere, og har i løpet av testperioden fått misunnelige blikk fra både unge og gamle, menn og kvinner.

Konklusjon
Selv om telefonen er liten, har Samsung fått plass til en rekke nyttige funksjoner. Vi nevner kalkulator, vekkerklokke, diktafon og spill i tillegg til dokumentleser og mulighet for fremvisning på TV og projektor.

Lyden i X820 er god, og vi har sjelden problemer med å høre hva de i den andre enden sier. Den faktiske batterilevetiden kunne med fordel vært bedret, men det er begrenset hva det er plass til under panseret på verdens tynneste mobiltelefon.

Bortsett fra batteritid, mangel på minnekort og 3G er det ikke noe vi savner hos Samsung X820. Vi er snarere tvert imot imponerte over at Samsung har klart å servere oss en så sexy og allikevel så brukervennlig og god mobiltelefon.

Testresultater

Samsung X820

Positive ting Lekker, brukervennlig, tynn
Negative ting Ikke minnekort, må lades ofte, mangler 3G
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Bildeeksempler


Testresultater

Samsung X820

Positive ting Lekker, brukervennlig, tynn
Negative ting Ikke minnekort, må lades ofte, mangler 3G
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Testresultater
Størrelse/Batteri
Størrelse 50 x 113 x 6,9
Vekt 66 gram
Standby-tid 260 timer
Taletid 2,5 timer
Tilkobling
Bluetooth Ja
USB-port Ja
Meldingsfunksjon
Tasteutforming Gode, store taster
MMS Ja
Epost Ja
Sosiale tjenester Nei
Ordbok Ja Ja (T9 med innlæring)
Kamera/Display
Brukervennlighet, kamera Greit, men ikke blant de beste
Bildegjengivelse inne Gode i godt lys
Bildegjengivelse dagslys Gode bilder i godt lys
Bildeoppløsning 2 megapiksler
Videoopptak Ja
Skjermstørrelse 220 x 176
Fargedybde 262.000
Minne
Minnekapasitet 80 MB
Støtte for minnekort Nei
Nettverk
UMTS Nei
EDGE Ja
1900-bånd (trippelbånd) Ja
WLAN Nei
GPS Nei
Tilbehør/Media
FM-radio Nei
Mediaspiller Ja
Java Ja
Stereo handsfree Ja
Generelt
Totalinntrykk Imponerende mye mobiltelefon på liten plass
Prisklasse Middels/lav
Menynavigering Meget gode menyer
Brukervennlighet Lettbrukt og enkel
Design Syltynn, sexy og suveren
Støttede applikasjoner
Spill på mobil Ja
Utgåtte egenskaper
GPRS Ja
IR Nei
Push and talk Nei
Nye egenskaper
LTE Ja
NFC Ja
SAR-verdi Ja
WIMAX Ja
DMB Ja
Touch Ja0

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen